Sök
PadelDirekt 1 år
Foto: World Padel Tour (montage)
Krönika

Krönika: ”Nästa år hoppas jag att det försvunnit några pengakåta jäklar”

PadelDirekt firar i dag ett år som padelsajt.
Ett år med något nystartat är förstås ingenting, men också allting.

Vi som är på PadelDirekt, jag och min kollega Martin Nilsson, har nu haft äran att jobba som padelreportrar på PD i ett år. Och vad säger man då? Grattis till oss själva vore förstås på sin plats till en början. Men vad betyder det egentligen? 

På ett sätt betyder det ingenting — som dag betraktat betyder det bara att vi ska göra vårt jobb, leverera relevanta padelnyheter, ytterligare en dags arbete. Och sen lägger vi den dagen bakom oss. 

Eftersom världen är uppbyggd av jubileer som förkunnar milstolpar hit och dit har detta ettårs-jubileum förstås mycket mer betydelse än så. Symboliskt betyder det att idén som förverkligades för ett år sedan höll för åtminstone ett år. Och inte bara höll — vi har levererat en nischad nyhetssajt som vi är riktigt stolta över.

För mig personligen betyder det faktiskt att jag kan slå mig lite för bröstet. Det som startade på noll, som något av ett frågetecken för ett år sedan, är nu något helt annat. Det finns numera en struktur, en fungerande process, ett engagemang och en betydelse. Jag kan inte säga att det var detta eller något annat jag såg när vi startade upp för ett år sedan. Eftersom det knappt fanns någon liknande sajt såg jag egentligen bara dag för dag framför mig — visionen fick liksom komma senare, successivt. 

Har det gått bra då? Vad sätter vi för betyg efter ett år? Att vi kunnat satsa så hårt på PadelDirekts innehåll — kan ju nämna Padelgalan och padel-EM som exempel — betyder att mina chefer tycker att PD är fortsatt värd att satsa på i denna tuffa mediebransch — och att jag får fortsätta jobba med detta. För visst har det funnits tvivel, finns det ett intresse av att läsa om padel och inte bara spela? Den frågan fick jag flera gånger i början – ja, fortfarande. Men intresset har hela tiden ökat och då känner jag att tvivlet kan masas undan lite och så får man se vad framtiden säger. Och betyget är det förstås inte jag som sätter utan ni som läser. 

Fick ta ett steg tillbaka

Journalistiskt har detta också varit en resa. När en sport som nyligen kommit in i folks medvetande ska rapporteras om kan det inte ske på samma sätt som man rapporterat om andra sporter. Ganska fort förstod vi att vi inte kunde gå på lika hårt som till exempel kvällstidningar gör när de rapporterar om etablerade sporter som fotboll eller hockey — vi fick helt enkelt ta ett steg tillbaka. Att rapportera om amatörspelare som har elitpadel som sin hobby (visst, några är semiprofessionella) är inte samma sak som att rapportera om fotbollsspelare med miljonlöner i allsvenskan. 

Att rapportera om ett relativt nytt svenskt padelförbund är inte samma sak som att rapportera om Svenska Fotbollförbundet. Ibland har man känt att man gör behöver göra avkall på sin journalistiska integritet — samtidigt har det varit en fruktansvärt lärorik resa. Lite av det här nämner jag i en tidigare krönika — klart att det finns skit att rapportera om även i padeln. 

Under året har jag fått stifta bekantskap med många olika aktörer och padelintresserade personer. Det finns de som sett en guldgruva och velat tjäna pengar på en sport som just nu lyser av dollartecken. Det finns också ideella krafter som vill sportens bästa. När vi skriver en ny krönika om ett år hoppas jag att det försvunnit några pengakåta jäklar och tillkommit personer med ett genuint intresse för denna nya underbara sport. 

”STORT tack till er!”

Sen finns det förstås också en mängd extremt padelintresserade personer därute. Som vi förstås älskar. Till alla era som troget letar sig in på vår sajt, som kommenterat och engagerat sig i vårt arbete, som korrigerat oss när vi gjort fel, som tipsat oss om nyheter, som stöttat oss. STORT tack till er! Utan er hade vi aldrig kunnat fortsätta. Fortsätt komma med tips på vad vi kan göra nästkommande år och allt ni tänker på kring padel som är värt att lyfta. 

Tack också till min kollega Martin Nilsson. Du kom in en kort period efter mig och lyfte sajten på alla möjliga sätt. Om man hade gjort det här själv hade det varit ofantligt mycket tråkigare, svårare, och det hade så klart blivit sämre. 

Tack också till de chefer på Everysport Media Group som gav mig chansen att jobba med detta. Det har varit ett fantastiskt första år. 

Till sist: Det första vi gjorde när sajten hade startats för ett år sedan var att åka på SM. Då var det pandemi och osäkerhet och ingen publik fick vara på plats. Ändå var det väldigt speciellt att få se alla padelentusiaster som finns därute. Ett år senare skulle ett nytt SM ha arrangerats, fortfarande i en pandemi men nu i ett helt annat läge och publik skulle fått samma chans som jag att följa padel-SM. I stället har SM skjutits upp till december, och vet vi ens om det kommer att bli av?

Tveksamt. Jag tänker inte ge mig in mer i den soppan här men man kan konstatera att det händer mycket på ett år kring denna otroliga sport.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).