Veteranlandslaget på träningslägret inför EM.
Foto: Privat
Svenska Landslaget

Här är svenska landslagen på veteran-EM i november — förbundskaptenen: ”Slåss om medaljerna”

ANNONS

Hon har hunnit fylla 56 men är alltjämt kvar kring vid 30-strecket på rankningen över de bästa svenska damspelarna.
Men Birgitta Bengtsons stora mål just nu är att bära Sverige till EM-medalj som veteranlandslagets spelande förbundskapten på damsidan.

Tillsammans med Dan Andersson, förbundskapten för de svenska herrveteranerna, har hon tagit ut lagen som ska representera Sverige på veteran-EM första veckan i november. 

— Det ska bli superkul, särskilt nu när veteran-VM i Las Vegas sköts upp. Trupperna är uttagna och vi skickade faktiskt in anmälan i går, säger Birgitta Bengtson till PadelDirekt på fredagen.

Skåningen berättar att det var hon som tog initiativet till att starta upp ett veteranlandslag från början.

— Det var jag som drog i gång det, jag tyckte det var dags. Det finns så många som spelat länge och är väldigt duktiga så jag kände att det klart vi måste ha ett landslag. Att det finns stort intresse för padel vet vi ju men att vi kunde få ett så starkt och engagerat veteranlag känns otroligt motiverande, säger Bengtson.

Veteran-EM går av stapeln i Faro och Vilamoura på Algarve-kusten i Portugal och arrangeras av det Europeiska Förbundet, FEPA. 

— Det är 15 minuter med bil mellan spelorterna och det kommer att vara  utomhusbanor, och utebanor med tak. Det kommer bli jättekul, vi är 30 spelare och flera tar med sig familjerna så det blir nog en bra hejaklack också.

Vad är målet för de svenska lagen?
— Jag tror att vi kan nå semifinal och slåss om medaljerna, det kanske är lite kaxigt men man måste våga. Jag tror att både vi i damlaget och herrlaget har chans att nå en medalj. Spanien och Portugal är ju jättestarka, men där bakom är det jättesvårt att veta.

Birgitta Bengtson berättar att det inte finns någon officiell information om hur många lag som anmält sig. Men något vi vet är att Sverige försökt förbereda sig på bästa sätt.

— Vi hade träningsläger i Göteborg förra helgen, det var en jättebra möjlighet att träna ihop sig och lära känna varandra bättre. Det är ett superbra gäng, alla damer som är uttagna ligger ganska bra på svenska rankningen. Sen är det mer konkurrens för herrarna, de har tappat snabbare på rankningen.

Förbundskaptenerna Dan Andersson och Birgitta Bengtson.

Förbundskaptenerna Dan Andersson och Birgitta Bengtson.


Svenska EM-trupperna

Dam

Anna Stridh 

Helena Nordwall

Helena Dahlström

Antonette Andersson

Ingela Pihl

Malin Nyberg

Birgitta Bengtson

Jonna Opitz

Sofie Wergeland

Susanna Karlsson

Åldersklasser: +40, +45, +50


Herr

Pär Arlbrandt (intervju med Pär här)

Fredrik Nyberg

André Schlyter

Henrik Kronholm

Stefan Nilsson

Kim Olsson

Ricard Jacobsson

Jonas Lagnered

Tobias Blixt

Paul Robinson

Joakim Sjöberg

Mathias Lundmark

Dan Andersson 

Fredrik Ho

Jan Friden

Jan Apell

Johan Thellmark

Stefan Eriksson Krueger

Mats Malmberg

Patrik Eklund

Åldersklasser: +35, +40, +45, +50, +55




Hur tror du att det går för Sverige i Portugal? Och är det något namn som saknas i truppen? Diskutera gärna på PadelDirekts Facebooksida

Den här artikeln handlar om: