Måndags höstpremiär för seniorpadeln.
Foto: Padel United
Svensk Padel

Här får pensionärer spela gratis hela oktober: ”Suveränt initiativ”

ANNONS

Padel Uniteds initiativ med gratispadel för alla över 70 år blev en succé i somras.
Nu fortsätter pensionärer få chansen att spela gratis fram till november.

Gratis prova på-padel erbjuds varje måndag kl 10—12 från 20 september till 31 oktober på Padel Uniteds anläggningar i Stockholm och pensionärerna får komma obegränsat antal gånger.

— Det är ett suveränt initiativ. Det känns fantastiskt att Padel United och även vi på mässan kan bidra till friskvård på det sättet. Det är perfekt för alla parter eftersom pensionärer kan dyka upp när andra som jobbar inte kan, säger Stockholmsmässans vd Christian Clemens till PadelDirekt. 

I samband med pandemin har många av samhällets seniorer sett sin vardag  begränsas och många aktiviteter har försvunnit. Behovet att förebygga både psykisk och fysisk ohälsa bland pensionärer ökar. Det är med den bakgrunden som initiativet Padel+ kom till och i samarbetet mellan Padel United och SPF vill man ge landets seniorer fler möjligheter till fysisk aktivitet och socialt umgänge. 

Ritva Elg, vice ordförande i SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet, sade så här om samarbetet i somras.

— Vi gick ut med ett mail till våra medlemmar och det blev napp direkt. Redan  första dagen hade ca 125 medlemmar anmält sig för speltider.. Nu börjar vi bli full-vaccinerade och kan starta upp med  aktiviteter igen, både i föreningarna och privat. Padel är den nya innesporten och den passar många av oss, sade Ritva Elg i juni.

Prova-på tiderna på måndagarna bokar de via mail till padelplus@padelunited.se och ej via matchi. Utöver måndagarnas prova på så erbjuds pensionärer 25 procent rabatt på vardagar fram till klockan 16 när de bokar via Matchi.

Den här artikeln handlar om: