Foto: SPF Seniorerna.
Svensk Padel

Här kan seniorer spela padel helt gratis: ”Blev napp direkt”

ANNONS

Gratis padel för alla över 70 år. Detta är nu möjligt tack vare ett samarbete mellan Padel United och SPF, Sveriges Pensionärsförening.
Satsningen kallas Padel+ och riktar sig till seniorer som vill testa på padel. 

I samband med pandemin har många av samhällets seniorer sett sin vardag  begränsas och många aktiviteter har försvunnit. Behovet att förebygga både psykisk och fysisk ohälsa bland personer över 70 år ökar. Det är med den bakgrunden som initiativet Padel+ kom till och i samarbetet mellan Padel United och SPF villd de ge landets seniorer fler möjligheter till fysisk aktivitet och socialt umgänge. 

Ritva Elg, vice ordförande SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet, ser positivt på samarbetet: 

— Vi gick ut med ett mail till våra medlemmar och det blev napp direkt. Redan efter första dagen hade cirka 125 medlemmar anmält sig för speltider.  Många av våra medlemmar har länge levt isolerade under pandemin. Nu börjar vi vara fullvaccinerade och kan starta upp med aktiviteter igen – både i föreningarna och privat. Padel är den nya innesporten och den passar många av oss. Vi hoppas på en fortsättning med samarbete i någon form med Padel+  efter sommaren, säger Ritva Elg. 

Padel+ är ett initiativ från Padel United mot att göra padel som sport  inkluderande och tillgänglig för alla. I samarbete med SPF erbjuds gratis padel på utvalda tider samt utvalda hallar för seniorer i Stockholm med omnejd. Tanken är att även kunna erbjuda Padel+ i andra delar av landet framöver. 

— Under devisen "Sveriges största Padelhjärta" har vi bestämt oss för att göra padel till en fantastisk upplevelse för alla och det inkluderar såklart seniorer. Har man en verksamhet som Padel United så känns det självklart att i det här läget erbjuda det lilla extra. Aktiva seniorer som fått sitt utrymme begränsat under lång tid, nu kan vi ge något tillbaka, säger Padel United-medgrundaren Markus Hellqvist. 

Padel+ är igång hela juni varje måndag mellan 10-12 med gratistider för seniorer på Padel Uniteds anläggningar runt om i Stockholm. Racket och boll finns i hallarna så det är bara att dyka upp i oömma kläder och köra. Padel Uniteds personal och tränare kommer att finnas på plats för att stötta med träningstips och informera om hur padelsporten fungerar. 


Den här artikeln handlar om: