Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bela om de tidiga uttågen på WPT: ”Första gången på 22 år — en ny situation för mig”

ANNONS

Fernando Belasteguin gjorde sitt sämsta WPT-resultat på 22 år när han och Sanyo Gutierrez åkte i första omgången två gånger i rad.
"Bela” berättar för Padel Alto att första rundan är särskilt svår för honom — men på tisdagen var duon tillbaka som vinnare i Barcelona Masters.

Den legendariska duon Bela/Sanyo fick en skön revansch på tisdagen när de vann med 6–4, 6–3 över Tito Allemandi och Coki Nieto i sextondelsfinalen i Barcelona. Allemandi/Nieto som mycket överraskande slog ut stjärnparet i Cascais Masters för två veckor sedan.

— Den första rundan har alltid varit svår för mig och den är det fortfarande. Skillnaden nu är att jag är 42 år gammal, säger Fernando Belasteguin till Padel Alto.

Även om Bela själv säger att det varit svårt att ta sig förbi World Padel Tours förstarundor så har i princip gjort det genom hela sin proffskarriär. Siffrorna som han själv berättar om säger allt.

— Det är första gången på de 22 åren som jag bott i Spanien som jag i två turneringar i rad åkt ut i första rundan. Det är en ny situation för mig att lära av, säger argentinaren till Padel Alto.

Men om det är någon plats han inte vill förlora matcher på så är det där han befinner sig just, i Barcelona. Staden som varit hans hem i många år. I fjol gick han till semifinal i par med Agustin Tapia när World Padel Tour-cirkusen kom till Barcelona, i år vill han förstås ta hem titeln.

— Det är staden jag bott i senaste 14 åren. Mina barn föddes här. Det är en speciell stad för mig.

I torsdagens åttondelsfinal väntar Miguel Lamperti och Miguel Yanguas — paret som slog ut Belasteguin och Gutierrez förra veckan i Sardegna Open. Men denna gång spelas turneringen inomhus, till skillnad från de senaste två WPT-tävlingarna som genomförts under bar himmel.

Det kan göra skillnad för de argentinska veteranerna.

— Ja, jag föredrar att spela inomhus, konstaterar Bela kort och koncist.


ARKIV: PadelDirekt träffar Bela i januari 2021

Den här artikeln handlar om: