Internationell padel

Exklusivt möte med Belasteguin: ”Sverige är på hela världens läppar”

ANNONS
41 år ung. Världsetta 16 år i rad.
Padelikonen Fernando Belasteguin är just nu i Sverige — ett land han hyllar.
— När det kommer till padel så är Sverige landet på hela världens läppar, säger Bela till PadelDirekt.

Se intervjun med Fernando Belasteguin i spelaren ovan.

Den ödmjuke argentinaren väljer att ladda upp inför World Padel Tour med en träningsvecka i Uppsala tillsammans med sin tränare, legendaren Miguel Sciorilli. PadelDirekt träffar honom vid Klövern Padels centercourt efter att han avverkat ett hårt pass med Sverigeettorna Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.

— Det är första gången jag är i Sverige såhär års, i februari. Visst, det är kallt. Men vi tillbringar all tid inomhus och spelar padel. Jag är väldigt glad över att vara här eftersom Sverige är ett land som är starkt bidragande till att padeln växer så snabbt just nu. Det märker man i hela världen. Därför känns det väldigt bra att vara här, säger Fernando Belasteguin.

Hur kommer det sig att du har lagt ditt träningsläger inför World Padel Tour här i Sverige?
— Jag har valt att komma hit till Sverige i en vecka. Framför allt för att anläggningarna och banorna är väldigt, väldigt bra. Därtill är Sverige ett land där padeln växer otroligt snabbt och det hjälper utvecklingen i hela världen. Och för det tredje för att träffa folket från Klövern för att försöka hitta ett samarbete som ska bli väldigt slagkraftigt i framtiden, för att fortsätta utveckla sporten.

Det senaste året har padel blivit en av Sveriges mest populära sporter – vi har till exempel ungefär 25 anläggningar i Stockholmsområdet – känner man till det här enorma svenska intresset för padel i Spanien och Argentina?
— När det kommer till padel så är Sverige landet på hela världens läppar och för alla som spelar padel. Sverige har varit det land som har växt snabbast på sistone. Från 6 på morgonen till 12 på kvällen – under 18 timmar på dagen – så är banorna uppbokade. Jag tror inte att Sverige kommer att följa samma utveckling som många andra länder, där intresset har gått upp väldigt snabbt och sen gått ner, för att Sverige har en väldigt stark kultur och tradition av racketsport inomhus. Jag är helt säker på att det här är början på en sport som kommer finnas kvar i Sverige i hela våra liv. 

Klövern Padels vd om att ha Bela i Uppsala



Ett större videoreportage med Fernando Belasteguin publiceras inom kort.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: