Camilla Godberg, vd på Klövern Padel.
Foto: Ellinor Skeppström / Viktor Andersson
Internationell padel

Därför är Fernando Belasteguin i Sverige

ANNONS

Först Paquito Navarro och sedan Fernando Belasteguin. 
Stjärnnamnen som kommer till Sverige på träningsläger blir bara fler och fler. Med hjälp av Klövern Padel är legendaren ”Bela” just nu här för en vecka i ett snötäckt Sverige. 

Fernando Belasteguin är den 41-årige legendaren som var världsetta i 16 raka år och så sent som i december vann World Padel Tours Mastersfinal. 

Klövern Padels vd Camilla Godberg berättar om varför legendaren ”Bela” tagit sig från Spanien till Sverige och Uppsala där han i några dagar tränar med bland andra Cayetano Rocafort och Simon Vasquez.

— Han trivs väldigt bra här i vår anläggning här i Librobäck i Uppsala. Han har varit här flera gånger och tränat och spelat uppvisningsmatcher. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att ha honom här, både för att visa hur sporten ska gå till och att Simon och Caye kan träna med en så duktig spelare, säger Camilla Godberg.

Hur har det varit att se honom träna här i dag?
— Man blir imponerad av hur han är både på och utanför banan. Han är en fantastisk person som vi lärt känna under några år. En fantastisk idrottsman.

Vad är anledningen till att han kommer så här i vår kallaste vinterperiod?
— Nu har de en period när det inte är tävlingar så det passar bra för båda parter, de är här och tränar i några dagar och åker hem på fredag.

Som Camilla nämner har relationen mellan Fernando Belasteguin och Uppsala byggts i flera år. En av personerna som blivit god vän med världsstjärnan är Andreas Ehrnvall på Klövern Padel, som denna vecka fungerar som Belas svenska manager.

— Jag skulle nog kalla mig Belas taxichaufför den här veckan, haha. Skämt åsido, det som gör att han vill komma är att han älskar förutsättningarna i den här hallen. Att han kan träna på ett fräscht gym bara några meter från padelbanan, säger Ehrnvall.

Stort videoreportage med Fernando Belasteguin publiceras på PadelDirekt inom kort.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa: Se Belasteguins omtalade slag som chockar stjärnan Den här artikeln handlar om: