World Padel Tour

VIDEO: Highlights från Belasteguíns/Tapias imponerande semifinalvinst

ANNONS
För första gången under 2020 så blir det en helargentinskt herrfinal under World Padel Tour. Detta efter att Fernando Belasteguín och Agustín Tapia besegrat Ale Galan och Juan Lebron i den andra semifinalen.

I inledningen av matchen var det Galan/Lebron som imponerade mer och man vann det första setet med siffrorna 6-2. Spanjorerna imponerade och vann tre game i det första setet via golden point.

Matchens andra set blev ändå ett uppsving för Belasteguín och Tapia då man utnyttjade flertalet misstag som spanjorerna Galan och Lebron stod för. Belasteguín och Tapia gick segrande ur setet med siffrorna 6-4.

Det avgörande setet blev också en uppvisning och Tapia visade på storspel. Det argentinska paret visade framförallt på sin styrka i de avgörande momenten och vann därför setet med 6-2.

Detta är den andra raka WPT-finalen för Belasteguín och Tapia. I finalen ställs man mot Franco Stupaczuk och Sanyo Gutierrez. ”Stupa” och Gutierrez tog sig vidare till final efter att ha besegrat “Paquito” Navarro och Pablo Lima i två raka set. Gutierrez har verkligen övertygat under turneringen och vi ser under morgondagen turneringens två bästa par göra upp om titeln.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Belasteguín/Tapia och Galan/Lebron i spelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: