På bilden: Anna Åkerberg.
Foto: Viktor Andersson.
Internationell padel

Anna Åkerberg om att stoppas från VM: ”Jättetråkigt och beklagligt”

ANNONS

Det blir inget andra mästerskap för det svenska padellandslaget.
Eftersom Sverige tackade nej i fjol stoppar det Internationella Padelförbundet blågult från att delta i år. 

— Det är jättetråkigt, jag hade hemskt gärna representerat Sverige, säger landslagsspelaren Anna Åkerberg till PadelDirekt. 

Inget junior-VM i Mexiko och inget senior-VM i Qatar. Den svenska landslagshösten har varit fylld av nej. Denna gången, till skillnad mot junior-VM, var det dock FIP (Internationella Padelförbundet) som satte stopp för Sveriges medverkan.

— Som jag förstod det har förbundet försökt att kommunicera med FIP men inte lyckats få kontakt och det tycker jag är en tråkig anledning. Det är beklagligt, fortsätter Åkerberg. 

Precis som förbundet medger är frågan kring Qatar komplex av flera anledningar. Valet av land har kritiserats.  

— Jag tycker utgångsläget borde vara att man inte åker till ett sånt land med tanke på hur de agerar kring mänskliga rättigheter, säger Åkerberg och fortsätter:

— Men jag tycker kanske inte det beslutet ligger på individnivå utan förbundsnivå och FIP borde ju från början inte lagt mästerskapet där överhuvudtaget. Om flera länder hade bojkottat mästerskapet hade det förmodligen inte hållits där. 

Daniel Windahl känner precis som Anna Åkerberg en stor besvikelse. 

— Det känns jäkligt tråkigt att inte få ställa upp i VM. Det är synd att man inte får vara där. Det hade varit väldigt kul att spela, säger den svenska stjärnan.

Anledningen att det beror på att Sverige tackade nej förra året på grund av pandemin — hur känner du kring det?
— Det är ju inget vi kan kontrollera direkt. Det har ju varit upp och ner med det förbundet med konflikten med FEPA (Europeiska Padelförbundet, reds.anm) och sådär. Man har inte känt att man kan göra så mycket. Det är bara att hoppas att det blir bättre, säger Daniel Windahl. 

Känner man sig som spelare lite maktlös inför det? 
— Ja, man känner ju inte att man har så stor chans att påverka. Det är lite att rätta sig in i ledet. 

Den här artikeln handlar om: