Calle Åkesson.
Foto: Privat & Bildbyrån.
World Padel Tour

Förbundet om nya kommunikationsmissen: ”Vi agerade för allas bästa”

ANNONS

Det Svenska Padelförbundet har formulerat ett svar på den kritik som i går kom från Sofia Arvidsson efter att hennes wildcard getts bort utan hennes vetskap.

”Det var inte vår intention att exkludera henne i dialogen”, skriver förbundets verksamhetschef Calle Åkesson i ett sms till PadelDirekt. 

Det var i går som Sofia Arvidsson berättade att hon inte hade tillfrågats om att ge bort hennes wildcard till Malmös World Padel Tour-tävling i november, vilket hon var besviken över. Ett wildcard om hon vunnit tillsammans med Baharak Soleymani efter den fina SPT-säsongen som gett fem av sex titlar i år.

— Jag har inte hört någonting. Jag har varken pratat med förbundet eller World Padel Tour och jag tycker att det är lite konstigt att man inte pratar med dig. Det är ju mitt wildcard, sa Sofia Arvidsson till PadelDirekt. 

PadelDirekt sökte i går förbundet för en kommentar och svar i form av ett sms på söndagskvällen: 

”Vi blev informerade av Barre (Baharak Soleymani) att Sofia inte kommer kunna spela i Malmö på grund av att hon är gravid, att Barre skulle skaffa en annan spelpartner till kommande tävlingar och också kommunicera det till oss på förbundet. Efter det meddelade vi SPO (Swedish Padel Open, arrangör). Vi agerade för allas bästa, givet den korta tid som återstår till WPT i Malmö. Vi har nu klargjort med Sofia om situationen. Det var inte vår intention att exkludera henne i dialogen”, skriver förbundets verksamhetschef Calle Åkesson i ett sms till PadelDirekt. 

Den som fick Arvidssons wildcard var Amanda Girdo, men Arvidsson påpekar att hon inte på något sätt är besviken på Girdo.

— Detta är så klart inget emot Amanda. I grund och botten tycker jag bara det handlar om att meddela mig. Det är väl ändå jag som ska meddela återbud, sa Arvidsson i går.  

Girdo som för övrigt i dag spelar Pre Previa-kval tillsammans med Tia Norton i Barcelonas Master. De möter Marta Barrera de La Fuente, rankad 119 och Aitana Garcia Roman, rankad 130. Matchen är schemalagd att spelas klockan 17.00. 

Den här artikeln handlar om: