Sofia Arvidsson.
Foto: Bildbyrån.
World Padel Tour

Girdo fick Arvidssons WPT-wildcard — utan Arvidssons vetskap: ”Läste det på nätet”

ANNONS

I dag kom beskedet att det blir Amanda Girdo som ersätter Sofia Arvidsson i World Padel Tour i Malmö. Arvidsson bekräftade den 2 september att hon är gravid men har inte uteslutet någon tävling. 

Efter att ha kört över motståndet på Swedish Padel Tour under våren belönades Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani med ett wildcard till huvudturneringen på Malmös WPT-turnering i november. 

Under söndagen kom beskedet från Swedish Padel Open att Amanda Girdo tar över Sofia Arvidssons wildcard eftersom Arvidsson bekräftat att hon är gravid. 

”Givet att Sofia nu har annonserat att hon väntar sitt andra barn tvingas hon dessvärre att tacka nej till deltagande i Areco Malmö Padel Open”, skrev arrangören Swedish Padel Open i ett pressmeddelande. 

Det fanns bara ett problem — ingen hade pratat med Sofia Arvidsson. 

— Jag har inte hört någonting. Jag har varken pratat med förbundet eller World Padel Tour och jag tycker att det är lite konstigt att man inte pratar med dig. Det är ju mitt wildcard, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt. 

SPO menar att dialogen förts med Baharak Soleymani. 
— Jag tänker att det är mig man ska prata med. Det hade varit lite respekt att göra det. Jag har inte hört någonting, jag fick läsa det på nätet. Det är väl ändå jag som ska meddela återbud. 

Hur känner du för det? 
— Just nu är jag fokuserad på att jobba (Sofia Arvidsson kommenterar World Padel Tour på Sardinien under dagen, reds.anm) men det är klart det skapar viss irritation att man inte pratar med mig. I grund och botten tycker jag bara det handlar om att meddela mig. 

PadelDirekt ringde upp arrangören Swedish Padel Opens ordförande Niklas Persson: 

— Det är förbundet som har pratat med Baharak Soleymani och hon som jag antar har pratat med Sofia. Det är på Barres initiativ som det blev Girdo. Jag trodde att Sofia hade meddelat Barre att hon inte kan spela, givet att hon är gravid. Vi kikade med förbundet om att allt var skött och att allt ska ha varit skött, säger Nicklas Persson. 

Men ni har inte haft någon dialog med Sofia?
 — Nej, förbundet har haft kontakten med spelarna och dialogen mellan Sofia och Barre vet jag inget om men man antog väl att de hade pratat.  

Sofia Arvidsson som alltså är mitt uppe i att jobba för Viaplay med finaldagen av Sardegna Open.

Sofia, vad tror du om finalerna i kväll?
— Mitt heta tips är att Josemaria/Sanchez vinner trots att jag nog tyckt att Triay/Salazar sett vassast ut. På herrsidan är det ju väldigt kul att paret som vinner tar sin första titel för året. Jag skulle säga att det är fördel Paquito/Di Nenno som fått mer vila än Stupaczuk/Ruiz.  


Den här artikeln handlar om: