World Padel Tour Sardegna
Franco Stupazcuk.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Alex Ruiz avgör med otroligt bakom-ryggen-slag — till första finalen sedan april

ANNONS

Franco Stupaczuk har kommit tillbaka på ett osannolikt bra sätt efter att ha drabbats hårt av corona för två veckor sedan. I sin första turnering efter sjukdomen är han och Alex Ruiz klara för sin tredje final för säsongen.

I en tuff tresetare som varande i nästa två timmar mot formtoppade Pablo Lima/Agustin Tapia, 4-6, 6-3, 7-5, stod till sist ”Stupa” och Alex Ruiz där som vinnare och argentinaren, som knockades hårt av corona för två veckor sedan, var känslosam efteråt.

— Tack till alla som stannat, det har varit riktigt varmt. Det känns fantastiskt att ha kommit tillbaka från corona och gå till final, förra veckan var tuff, säger Stupaczuk med vattniga ögon i Viaplays sändning.  

Det var annars Alex Ruiz som var matchens lirare i semifinalen. Ruiz hade en fantastisk smash-dag och hans raka tunga kicksmash gav mängder med vinnare. 

”Min partner här har krigat som ett djur hela dagen”

— Alex har varit fantastisk också och lett laget från fronten. Tack och grattis Alex, vi är väldigt glada att få spela den här finalen, fortsätter Stupaczuk. 

”Stupa” och Ruiz hade tillsammans hela 52 vinnare och krigade sig till vändningen efter att ha förlorat första set och fått en utskällning av sin tränare Carlos Pozzoni. 

— Vi behövde verkligen kämpa, och det gör vi varje match. Min partner här har krigat som ett djur hela dagen, tack till honom. Tack också till alla som följt mig hemifrån, min familj som alltid är med mig, säger Alex Ruiz.

Tillsammans med Ruizs tunga vinnande smashar var också Golden Pointsen till deras fördel. Stupaczuk/Ruiz vann fyra av fem Golden Points och är i sin första final sedan april. Där väntar Paquito Navarro och Martin Di Nenno. Vinnaren tar sin första titel för säsongen. 

”Vi säger adjö till denna italienska turnering. Alex och Franco var rättvisa vinnare. Låt Barcelona komma”, skriver Pablo Lima på sina sociala kanaler. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: