Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Yanguas/Lampertis mäktiga skalp — legendarerna ut efter första matchen igen

ANNONS

Någonting står inte rätt till hos legendarena och årets trefaldiga WPT-vinnare Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin. 
Återigen åker det andraseedade paret ut redan i sin första match. Denna gången blev Miguel Lamperti och Miguel Yanguas för svåra. 

Åttondelsfinalen i Sardegna Open var en stenhård historia som höll på i över två och en halv timma. Två tiebreak avgjorde matchen — de båda i Yanguas/Lampertis favör. 3-6, 7-6, 7-6 skrevs resultatet till, som förkunnade att legendarerna åkt ut i den första omgången för andra turneringen i rad. 

För Miguel Yanguas/Miguel Lamperti är det förstås en stor skalp. Två tävlingar i rad har paret åkt ut i åttondelsfinal så detta är nog en seger som inger en hel del självförtroende. De är nu klara för kvartsfinal, vilken spelas i morgon kväll mot Alex Ruiz/Franco Stupaczuk. 

”Otroligt att vinna i så svåra förhållanden som i dag. Vi hamnade hela tiden i underläge och tvingades hämta ikapp så jag är jätteglad för denna seger mot ett så tufft par som Bela/Sanyo. Men vi vill vinna i morgon också!”, skriver Miguel Yanguas i ett sms till PadelDirekt.

Belas förlust i WPT Cascais förra helgen var första gången sedan 2015 som han åkte ut redan i sextondelsfinal, detsamma gäller Sanyo Gutierrez. Eftersom den pågående WPT:n i Italien är en Open-turnering och inte en Master var Bela/Sanyo direktkvalificerade till åttondelsfinalen och kunde inte åka ut i sextondel igen. 

Men att de två åker ut i deras första match kan väl knappt ha hänt tidigare?

Och detta inom loppet av bara sju dagar. Storheterna som dominerat världspadeln under evigheter är inne i en djup svacka. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: