WPT Cascais
Sanyo Gutierrez & Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Utslagna direkt av elfterankade paret — Belas sämsta resultat sedan 2015

ANNONS
De bästa spelarna på World Padel Tour har haft semester och vilat i nästan tre veckor. 
Tre veckor som inte alls verkar ha gjort Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez något gott alls. 

Elfterankade paret Adrian ”Tito” Allemandi, som bytt partner två gånger den här säsongen, och Jorge ”Coci” Nieto blev för svåra för legendarerna och vann med de klara siffrorna 7-5, 6-1. 

— De spelade helt enkelt bättre. Jag kände inte någon gång under matchen att jag var bekväm och spelade med självförtroende, skriver Bela i ett sms till PadelDirekt.

Det andraseedade paret Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin — som har tre vinster plus en finalplats i år — har alltså osannolikt nog slagits ut redan i den första omgången av Portugals Masters-turnering i Cascais. Precis i den rundan som Juan Lebron/Ale Galan chockartat gjorde i den förra WPT-turneringen i Malaga. 

För ”Bela” är det en av hans sämsta prestationer på länge. Enligt statistik på WPT har han inte åkt ut i sextondelsfinal sedan 2015. Bela är så högt rankad att han alltid går rätt in i åttondelsfinal i vanliga Open-tävlingar men i Masters, som är den högst rankade turneringen, spelar alla sextondelsfinal. 

— Det är riktigt tufft för oss. Men det är alltid bra att lära sig från stora smällar, skriver Bela till PadelDirekt.

Inte heller i den förra turneringen i Malaga gick det speciellt bra för Bela/Sanyo — då åkte de ut redan i kvartsfinal. 

För Allemandi/Nieto är det en blytung seger. Ingen av de två två har nått längre än till kvartsfinal i år och även om de inte är där ännu har de inte varit i närheten att slå spelare av Belasteguin/Gutierrezs kaliber.

Nu väntar Jose Rico Dasi/Victor Ruiz Remedios i åttondelsfinal för ”Tito” och ”Coki” — en åttondel de har stora möjligheter att avancera från.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: