Calle Knutsson.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Nytt helsvenskt par i helgens WPT-kval — han debuterar: ”Vi klarade cutten”

ANNONS
Efter flera tävlingar utan att helsvenskt par på WPT-kvalet är det dags igen.
Calle Knutsson och Daniel Appelgren har bestämt sig för att spela tillsammans på Barcelona Master.

— Ja vi ska spela ihop. Vi höll tummarna att komma in i tävlingen, och det ser ut som att vi klarade cutten, bekräftar Calle Knutsson i ett röstmeddelande till PadelDirekt.

Knutsson försökte under våren kvala in till World Padel Tours huvudturnering med Daniel Windahl. Paret blandade flera starka kvalresultat med mindre bra insatser och tidiga uttåg, och splittrades efter att ha slagits ut tidigt i Valladolids WPT i juni.

Windahl hade då landat en högklassig partner i Maty Marina. För Knutsson har det dock blivit ett sökande och testande i över två månader. Den unge svensken har hunnit avverka ett par olika spanjorer i några Pre Previas.

Återstår att se hur det fungerar med Daniel Appelgren, som nyligen blev ”dumpad” av Linus Frost. Knutsson och Appelgren har aldrig lirat ihop tidigare, och den förstnämnde kommer att spela på backhandsidan.

— WPT Barcelona blir ett första test ihop, säger Knutsson.

Den forne tennistalangen Daniel Appelgren är ett relativt nytt namn i svensk elitpadel och är i dagsläget rankad 21:a i Sverige. Han kliver i helgen in i sin allra första World Padel Tour-turnering.

Knutsson/Appelgren kommer även att kampera ihop i Studio Padels nya storsatsning i höst.

Den här artikeln handlar om: