Max Björkman & Jonas Björkman.
Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Far och son Björkman debuterar tillsammans: ”Förhoppningsvis kan vi hålla sams”

ANNONS

Far och son Björkman, Jonas och Max, ska spela sin första turnering tillsammans. 
De gör det i Padel United Opens B-klass som spelas nu till helgen. 

När PadelDirekt träffade pappa Jonas Björkman och hans son Max Björkman under ett träningspass på PDL i Frihamnen i Stockholm berättade de att de hade som plan att någon gång spela tillsammans i en ”riktig” turnering. När Padel United Open avgörs i Rosersberg norr om Stockholm blir det första gången som Björkmans står uppskrivna tillsammans. 

— Ja, det är första gången. Egentligen brukar vi spela mot varandra eftersom vi båda är såna vinnarskallar och Ibland vinner jag och ibland vinner han. Men det ska bli sjukt kul. Vi har inte spelat så mycket tillsammans men förhoppningsvis får vi en ”pappa-son-connection”.  

Ja, de båda är vinnarskallar men även om det är viktigt att vinna är det nästan ännu viktigare att bevara familjefriden där hemma. 

— Ja, vi får, se. Förhoppningsvis kan vi hålla sams, skrattar Max Björkman

Och träningarna tillsammans har intensifierats. 

— Ja, jag tränar ju med Fran (Cepero) på tisdagar och torsdag, då brukar också pappa vara med. Då har vi kört matcher mot Fran och någon till och fått väldigt bra träning. 

Hur kommer ni spela, vem tar backahand och vem tar forehand?
— Jag spelar forehand, han backhand. Men vi har sagt att vi kanske byter lite när vi servar. 

På Galan/Lebron-vis?
— Ja, precis haha. 

Max Björkman kombinerar fotboll och padel och har fullt upp men satsningen på padel som inleddes för något år sedan fortsätter.

— Det blir väl en tio-tolv timmar i veckan. Jag försöker köra så mycket jag kan. Jag började egentligen att tävla för att det var kul och när det gått bra har jag bara fortsatt. 

I första omgången möter de David Borgbrant/Mikael Svensson. 

— Jag har ingen aning hur de är faktiskt, vi får se. Vi går in med inställningen att de är Paquito/Lebron. 

För några veckor sedan, I Ystad Padel Open, spelade en annan elit-padelspelare, Antonette Andersson, tillsammans med sin dotter Alexandra Andersson. För dem blev det förlust i första omgången mot Ida Jarlskog/Linnéa Skymberg som sedan vann hela turneringen. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: