Daniel Windahl, Amanda Girdo & Calle Knutsson.
Foto: Bildbyrån & Viktor Andersson.
World Padel Tour

SM-kaoset i vägen för svenskarnas WPT — bara Vasquez i nästa tävling

ANNONS

Daniel Windahl, Amanda Girdo och Calle Knutsson.
Ingen av dem kommer att spela i nästa WPT på Sardinien, Sardegna Open. 
I planeringen låg SM, men när det inte blev något SM, blev det ingenting. 

Koaset kring SM och det som till slut landade i att tävlingen sköts upp till december har skapat problem för de WPT-satsande svenskarna. 

Varken Calle Knutsson, Daniel Windahl eller Amanda Girdo kommer till start i nästa WPT, Sardegna Open, som startar redan på söndag. 

”Jag lirar inte i Sardinien, framförallt eftersom vi hade planerat in att spela SM, när det inte blev av och blev uppskjutet valde jag att ta en träningsvecka hemma i Helsingborg och sen är jag tillbaka starkt till Barcelona och Lugo i stället”, säger Calle Knutsson i ett röstmeddelande. 

Sverigeettan Amanda Girdo, som spelat i flera WPT-turneringar under sommaren, är inne på samma spår. 

”Vi hade behövt ansöka om wild card men egentligen handlade det om SM. Förmodligen hade det slutat på lördag och då hade jag ej hunnit ner till Italien i tid till matchen…”, skriver hon i ett sms. 

Samma sak för den numera hårt WPT-satsande Daniel Windahl. 

”Tanken var att spela SM och att vara på svensk mark. I och med SM så bestämde vi oss till slut för att köra en hård träningsvecka för att vara fullt redo för Barcelona nästa vecka och alla tävlingar därefter. Det är tävling nästan varje vecka fram till mitten av december”, skriver Daniel Windahl. 

Det blir därför bara en svensk som spelar nästa WPT. Simon Vasquez tillsammans med Cayetano Rocafort hann ställa om schemat och är anmälda. De spelar på söndag klockan 10.00 mot Miguel Morales rankad 264:a och Pablo Cuesta Gomez, rankad 297:a. 

Rocafort/Vasquez spelar just nu också FIP-tävlingen (internationella padelförbundets egen tour) Sardegna Open på Sardinien. 

Värt att notera är också att Franco Stupaczuk är tillbaka igen efter att ha missat Cascais Master på grund av corona. 

Den här artikeln handlar om: