Cornelia Lister.
Foto: Patric Persson
Svenska Mästerskapen

Svenska tennisstjärnan spelar SM med toppspelare — öppnar för satsning

ANNONS

Hon är Sveriges bästa dubbelspelare i tennis.
Nu ska Cornelia Lister ge padeln en chans — 27-åringen kommer att spela SM om tre veckor med toppspelaren Bea Cedermark.

Cornelia Lister har som bäst varit 71:a på världsrankningen i tennis, men hon har haft störst framgångar som dubbelspelare. Även Beatrice Cedermark har spelat på elitnivå i tennis innan hon valde att satsa på padeln i stället. 3 september ska de spela Svenska Mästerskapen tillsammans.

— Cornelia har uppehåll från tennisen och vi är vänner efter att ha spelat i samma tennisteam. Jag tror nog att vi spelat dubbel ihop också... så då kändes det som en rolig grej att försöka spela ihop, säger Cedermark till PadelDirekt.

Vad vet du om Listers padelkunskaper? Har ni spelat ihop?
— Jag har varken sett eller spelat med henne (skratt). Men jag vet att hon är stark i volleyspelet, och dubbelspelare så vi förstår varandra väl på banan och jag skulle säga att vi är väldigt lika i spelstilen. Vi ska testa att tävla nu i helgen i Mjölby, vi älskar att tävla och ha kul med varandra.

Hur kommer det sig att du inte fortsätter med Sandra Örtevall?
— Jag har ett väldigt krävande jobb som tar extremt mycket tid. Det blev lite väl mycket i våras med alla tävlingar så jag behövde ta ett break i somras. Jag vill inte stoppa Sandra, hon kör på och tränar mer än vad jag gör.

Cedermark berättar hon och Örtevall är nära vänner och att det hela tiden funnits en förståelse för att hon prioriterat sin civila karriär. Örtevall, som knep en EM-plats efter den fina våren, spelar sedan SPT 5 i juli med en ny partner.

28-åriga Stockholmsbon Bea Cedermark utvecklar:

— Jag har inte hunnit hålla i racket mellan tävlingarna. Det blev för mycket för mig, jag mådde inte bra på slutet. Jag behövde prioritera hälsan och jobbet.

Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark.

Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark. Foto: Viktor Andersson

Lister: ”Vill utmana mig själv”

Cornelia Lister gick sin största match och tog sin kanske största triumf på tennisbanan när hon vann ett set över Angelique Kerber, då tvåa i världen. Förra året nådde hon sin hittills högsta världsrankning, plats 71.

27-åringen svarar kort på frågan om det kan bli en padelsatsning för dig, eller om tennisen fortsatt kommer att vara nummer ett under hösten/vintern.

— Allt kan hända, skriver Cornelia Lister i ett meddelande till PadelDirekt.

Hur mycket padel har du tränat? När började du spela?
— Jag har skojspelat padel några gånger sedan mars förra året då pandemin bröt ut. Senaste veckorna har jag spelat någon tävling och efter förfrågan från Beatrice känner jag att jag vill utmana mig själv och se hur jag ligger till mot de som satsar på padel.

Beatrice Cedermark säger att hon ännu inte vet vem hon kommer att spela med på Swedish Padel Tour i höst — eller om hon ens väljer att göra det.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: