Antonette Andersson och Emmie Ekdahl.
Foto: Viktor Andersson
Svensk Padel

Avslöjar: Två svenska topp-par separerar — här är nya konstellationerna

ANNONS
Efter mindre än ett år tillsammans går Emmie Ekdahl och Antonette Andersson skilda vägar.
Samtidigt väljer även vårens kanske största utropstecken på damsidan, Sandra Örtevall/Bea Cedermark, att separera inför SPT 6.

Sverigetvåan Emmie Ekdahl (rankningen fortfarande fryst sedan fjolåret) berättar med tre veckor kvar till SM att hon lämnar ”svensk padels järnlady” — veteranen Antonette Andersson — för en av Sveriges största talanger.

— Jag ska spela SM med Frida Bostrand, det ska bli jättekul. Hon är en explosiv spelare så jag tror att det kan bli bra, säger Ekdahl till PadelDirekt.

Hur är er relation, har ni spelat ihop tidigare?
— Nja, vi spelade en gång förra året och jag blev väldigt imponerad. Hon var ganska ny i padeln då men hon har stor talang.

Skiftet av partner är odramatiskt. Redan inför säsongen var Emmie Ekdahl och Antonette Andersson öppna med att man mycket väl kunde hitta nya samarbeten inför andra halvan av 2021, förklarar Ekdahl. Efter att ha spelat de fyra första SPT:erna — utan att vara i närheten att lyckas utmana SPT-drottningarna Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson — är skilsmässan nu alltså ett faktum.

— I början av året bestämde vi att vi skulle spela våren tillsammans och hålla det öppet inför hösten. Nu har vi båda hittat nya partners och det känns kul att det blir nya konstellationer, jättespännande att se många nya par i höst. Man märkte på SPT 5 att det börjar bli bättre bredd.

Vem kommer du att spela med på SPT?
— Jag ska spela med en tjej från Madrid som heter Esther Laseras på SPT, det ska också bli jättespännande. Hon har spelat många matcher på WPT och är på väg tillbaka efter att ha fött barn. Hon har väldigt mycket erfarenhet och har tränat mycket med toppspelare.

Hur kom du i kontakt med henne?
— Dani (Dios, tränare och pojkvän) hjälpte mig att komma i kontakt med henne, vi klickade direkt kändes det som så det blir nog en bra matchning. Man utvecklas mycket själv av att spela med en sån spelare. Hon kommer att bo kvar i Madrid och flyga in till tävlingarna, funkar det bra kommer vi köra hela hösten tillsammans.

Ett av historiens äldsta par?

Antonette Andersson då? 48-åringen är anmäld till SPT 6 i Helsingborg 27–29 augusti med Carla Barciela, den spanska 36-åringen som jobbar som padeltränare i Skåne. Det lär vara ett av de mest årsrika paren någonsin på Swedish Padel Tour — tillsammans är Andersson/Barciela 84 år. Antonette återförenas sedan med Billie Gajic på SM i september. Tidigare stjärnan Gajic som gör comeback på SPT 6.

En titt på anmälningslistorna visar att Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark — som slog till med rejäla skrällar SPT Mölndal i maj — går skilda vägar. PadelDirekt söker båda spelarna som ännu inte varken bekräftat eller dementerat separationen.

Örtevall spelade redan på SPT 5 i Vilshärad med en ny partner: 23-åriga Ida Jarlskog. Den nykomponerade duon har anmält sig till både SPT 6 och SM.

Cedermarks nya partner är däremot en nykomling i padelsammanhang — men ett välkänt namn för den som följer svensk tennis. Cornelia Lister är en av landets bästa dubbelspelare i tennis och kommer att spela SM i Kungälv med stockholmaren Cedermark.

— Jag känner Cornelia sedan jag spelade tennis då vi båda är från Linköping men vi har inte hunnit träna någon padel tillsammans men det blir premiär nästa vecka, säger Emmie Ekdahl om Lister.


Den här artikeln handlar om: