World Padel Tour Malaga
Tvillingarna Alayeto.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Legendarens hyllning till sjukdomsdrabbade Alayeto: ”Redan vinnare”

ANNONS

Mapi Alayeto, som för drygt två månader sedan gick ut och berättade att hon drabbats av sjukdomen, MS, Multipel Skleros, och hennes tvillingsyster Maja Alayeto är klara för semifinal i Malaga. 
Det är parets bästa prestation för säsongen. 

”Mållös, enorm glädje. Inte för resultatet utan för förmågan att klara detta och allt arbete som ligger bakom. Enorm glädje över att kunna fortsätta njuta av banan imorgon. Nu pressar vi detta ännu mer. Tack så mycket till alla, skriver Mapi & Majo Alayeto på deras gemensamma Instagram. 

De är klara det efter att ha slagit finalparet från den förra tävlingen i Las Rozas, Marta Marrero/Marta Ortega, med övertygande 6-1, 7-5. 

Det var för nästan två månader sedan som Mapi Alayeto gick ut och berättade att hon hade drabbats av den allvarliga sjukdomen MS. Efter det har hon missat flera tävlingar, bland annat den förra i Las Rozas. Men trots detta har hon och hennes syster lyckats resa sig och det som just nu sker i Malaga är lite av saga. Tvillingarna gör just nu sin bästa turnering för säsongen och lyckades i dag slå ut det formtoppade paret Marta Marrero/Marta Ortega. 

”Mapi och Majo, Majo och Mapi. För mig är du redan vinnare av denna turnering. Total beundran för dig, i går, i dag och alltid. Du förtjänar allt gott som kan hända dig. Jag älskar er vänner”, skriver svensk-spanska Carolina Navarro på Instagram. 

De numera 37 år gamla tvillingarna Mapi & Mapi Alayeto hade sin bästa säsong 2017 när de vann hela nio tävlingar på WPT. Förra säsongen lyckades de bärga en titel och nu har de alltså — bragdartat nog — chansen igen.

Multipel skleros, oftast förkortat MS, är en neurologisk sjukdom som drabbar centrala nervsystemet, det vill säga hjärna och ryggmärg. I de flesta fall utvecklas en bestående funktionsnedsättning över tid. Det finns inget botemedel mot sjukdomen men det finns olika läkemedel som kan bidra till att minska sjukdomsskoven.

Den här artikeln handlar om: