På bilden Caye Rocafort.
Foto: Viktor Andersson & Bildbyrån.
Svensk Padel

Rocafort i form tack vare sin flickvän

ANNONS

Padellivet leker just nu för Cayetano Rocafort. Tillsammans med sin nya partner Jose Gaspar tog de i går sin andra raka turneringsseger. 
Den senaste i Fiskebäckskil på Nintendo Invitational. 

Caye Rocafort var känslosam efter segern i går. 

— Det är svårt att beskriva vad jag känner nu, jag har inte ord för hur jag det men jag är glad, stolt och tacksam för all den support jag får, sa Rocafort i går efter segern. 

Det låg mycket bakom gårdagens känslor, berättade han. 

— Jag har tränat så hårt för det här ögonblicket, det har varit några riktigt tuffa veckor, jag har tappat tio kilo. Jag har tränat hårt och ätit nyttigt. 

Annat var det för drygt två månader sedan. Då hade han, tillsammans med Gonzalo Rubio, precis förlorat en gastkramande tresetare i finalen av Euro Finans Invitational-premiären i Helsingborg.

Han åkte hem och bröt ihop inför sin flickvän Ness. 

— Jag kom hem efter den och kunde inte sluta gråta för jag var så nere.  Då hade jag och Ness ett djupt samtal. Jag kände att jag inte tränade tillräckligt hårt och det var därför jag förlorade matchen. Hon har pushat mig hårt för att göra en förändring i mitt liv och jag är så tacksam för det. Det är tack vare henne jag är där jag är i dag, fortsätter ”Caye”. 

Efter det har Caye påbörjat en resa för att komma i bra fysisk form. 

— Jag har tappat alla kilon under den senaste en och en halv månaden och det har varit väldigt tufft. Vissa dagar vill du bara ge efter för smärtan. Du går till mataffären efter två veckor där du tränat varje dag och ätit nyttigt, du vill köpa en choklad, men då är hon där och säger: `Gör det inte, gör det inte, gör det inte´. Och nu fick jag min belöning. 

Kombinerat med de två segrarna i Sverige, först i Vilshärad på SPT och sedan i Fiskebäckskil, har Rocafort och Gaspar levererat på World Padel Tour. Två segrar i Valencia följdes upp med en ny seger och Previa-final i den pågående turneringen i Las Rozas. 

Men trots framgångarna är framtiden för duon fortfarande osäker. 

— Det är en fråga om tid. Vi kommer att se dag för dag, vi ska fortsätta träna och så får vi se hur det går. Framtiden kommer att visa det.

Den här artikeln handlar om: