Miguel Lamperti, Carolina Navarro Björk och Ivan Ramirez.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Här är de tio (!) nya paren inför nästa veckas WPT

ANNONS

Inte mindre än tio nya lag har bildats efter den senaste WPT-tävlingen i Valencia.
Några topp-par, några lägre rankade par.
Att Javi Ruiz och Arturo Coello bildar nytt samarbete kan ge touren en ny titelutmanare.

I måndags — dagen efter finalen i Valencia Open som Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez tog hem — kunde PadelDirekt berätta att flera topp 20-par på World Padel Tour separerar.  

På söndag drar kvalet till Las Rozas Open i gång och några dagar senare kliver världsnamnen in på banorna strax utanför spanska huvudstaden Madrid.

Här är alla nya WPT-par

Carolina Navarro Björk/Eli Amatriain 

Vi har skrivit det förr: att legendaren Navarro valde att bryta med argentinaren Ceci Reiter efter tolv (!) år vid sidan om varandra är överraskande. Men det är ett solklart "byta upp sig-fall" för spansk-svenskan som förhoppningsvis får en rejäl nytändning och lyckas nå en semifinal innan 2021 är över. Det skulle nog få hela padelvärlden att le. 

Javi Ruiz/Arturo Coello 

Efter fyra år tillsammans valde Javi Ruiz och Uri Botello att gå skilda vägar. För Arturo Coello gick det mycket fortare att bryta upp — trots att 19-åringen från Valladolid gjorde succé med Miguel Lamperti under våren väljer Coello att ta nästa steg. Förmodligen ett trappsteg upp — det här paret har riktigt stor potential.

Miguel Lamperti/Mike Yanguas

42-årige Lamperti byter unge Coello mot unge herr Yanguas. Det finns en chans att det här paret kan nå kvartsfinaler på WPT, men det skulle krävas att svenskfavoriten Miguel Yanguas tog ytterligare ett stort kliv under hösten för att det här paret ska nå längre än så.

Ramiro Moyano/Uri Botello 

Allt tyder på att Javi Ruiz "dumpade" Uri Botello efter ett långt samarbete, och tråkigt nog för Botello finns det ingen på marknaden som är i närheten av Ruiz nivå. Lär vara duktigt höga odds på att Botello/Moyano tar sig förbi åttondelsfinal.

Övriga sex

Agustin Silingo / Jon Sanz 

José Sanchez Serrano / Mati Diaz 

Gonzalo Rubio / Ivan Ramirez 

Esther Carnicero / Cecilia Reiter 

Ana Nogueira / Sofia Araujo


Den här artikeln handlar om: