Baharak Soleymani, Sofia Arvidsson / Anna Åkerberg, Amanda Girdo.
Foto: Martin Nilsson
Swedish Padel Tour

Rivalerna möts igen — Åkerberg inför finalen: ”Värmen är påtaglig”

ANNONS
Ännu en gång möts de i finalen: 2021 års SPT-drottningar Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson mot 2020 års SPT-drottningar Anna Åkerberg/Amanda Girdo.

VILSHÄRAD

— Vi är i bra form och gjorde ett bra EM så självklart går vi in för att vinna, helt klart. Vi kände i dag att vi närmar oss det, efter att det gått lite knackigt i går, säger Anna Åkerberg till PadelDirekt.

Soleymani/Arvidsson har tagit fyra raka titlar i år och vunnit 16 raka matcher på årets Swedish Padel Tour. Veteranerna är förstås storfavoriter i finalen som startar 15.00 på torsdagseftermiddagen. Men det här är första turneringen utomhus...

Sofia Arvidsson sa i går att hon inte spelat särskilt många timmar utomhus-padel. Kan det utnyttjas av er?
— Jag vet inte om det spelar så stor roll. Det känns som att hon har ett spel som inte påverkas så mycket av att det är utomhus.

Hur känner du kring förutsättningarna här med 30 grader och sol?
— Efter EM har man vant sig lite vid det. Jag förväntade mig mer blåst här, det brukar alltid vara full storm här. Men det klart att värmen är påtaglig, man får dra sig undan till de få skuggplatserna som finns nu inför finalen.

Anna Åkerberg/Amanda Girdo vann semifinalen över tonåringarna Tea Hylander/Maja Eriksson med 6–2, 6–4.

— I dag spelade vi riktigt bra, vi höll oss till det ska vi göra så det känns riktigt bra.

— De är jätteduktiga. Maja Eriksson har jag inte mött tidigare, men skitkul att det kommer nya unga spelare, de är verkligen jätteduktiga. Spelar fin padel, den typen som jag gillar att möta. De är skolade och jag älskar att möta skolade spelare, bollen kommer ungefär där man förväntar sig. De kommer bli grymma, de har allt som krävs.

Rivaliteten mellan de båda finalparen har byggts upp genom möten i semifinaler under våren och en final på SPT 4 i Haninge. Då vann ”Barre och Soffan” med 6–3, 6–3.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: