Amanda Girdo / Diana Girdo.
Foto: Martin Nilsson
Padel-EM

Amanda Girdos mamma om dotterns framgångar — och EM-haveriet: ”Bedrövligt”

ANNONS

Amanda Girdo och Anna Åkerberg är det svenska damparet som varit klart bäst på EM i Marbella.
Den förstnämndes mamma Diana är förstås stolt — men även irriterad. 
— Det här är bedrövligt från början till slut, säger hon till PadelDirekt.

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

Vi träffar Sverigeettan Amanda Girdos mamma Diana efter en av de svenska matcherna på EM i Marbella. Hon har varit på plats sedan EM-kvalet drog i gång för herrlandslaget — men fick inte möjlighet att titta.

— När killarna kvalade fick inte ens damlaget gå in och titta. De fick inte ens heja på sina lagkamrater. Anna (Åkerberg) plankade in, men det var den enda, berättar Diana Girdo.

Och eftersom svenska damlaget inledde EM mot Finland inomhus missade alla svenska supportrar den också.

— När damerna mötte Frankrike i andra matchen var första gången vi fick chansen att titta.

Hur ser på EM-arrangörens jobb så här långt?
— Hela arrangemanget är bedrövligt. Nu har jag inte varit på stora padelmästerskap tidigare förutom junior-VM, och det var ett fantastiskt arrangemang. Utanför Valencia. Det här är bedrövligt från början till slut, från mat till tider. Jag har fått veta samma dag i bland vilken tid Amanda ska spela, och om det är ute eller inne. Så nej, bedrövligt är det. 

Vi lämnar Europamästerskapet där — undertecknad säger absolut inte emot Diana Girdo om att det är bedrövligt. Mer om hur illa det faktiskt varit kan du läsa i en krönika här.

Det finns roligare ämnen att prata: Amanda Girdos enorma utveckling som padelspelare. Hon tog sig upp på svenska damtronen 2020 och har varit Sveriges bästa spelare här på EM.

— Jag är fantastiskt stolt, det är så galet kul för henne. Framförallt som hon själv tycker att padeln är så himla kul, det är en första idrotten hon håller på med som hon tycker är kul på riktigt.

Hur upplever du att hon hanterar framgången?
— Hon tar det bra, hon är rätt så stabil och självsäker. Men det var en period i början av säsongen som det var väldigt mycket för henne, så hon hade en svacka i början av året då det hade blivit för mycket för henne. Det blev mycket på kort tid och hon ville vara alla till lags. Men hon har blivit bättre på att säga nej till vissa inbjudningar. 

Du märkte det hemma?
— Ja alltså hon blev ju sjuk, fysiskt. Förkyld under lång tid. Hon har en fantastiskt agent i Reza (Dehesjoo) som hjälper henne att säga nej till vissa saker, det går inte att tacka ja till allt. Hon gick ju gymnasiet fram tills nu så hon har inte bara kunnat koncentrera sig på padeln. 

Hon ska träna mycket i Spanien framöver, har hon berättat för oss. Kommer hon att åka ner hit ensam?
— Ja det är inte riktigt klart hur, var och när men hon kommer nog vara mycket ensam. Vi får nog ägna oss åt våra jobb. Men vi har varit här mycket och spelat, hela familjen, så att vi är här två-tre gånger om året.

Det blir allt svårare att möta Amanda va?
— Det blir det! Det var ett tag som jag och min man vann över henne och lillebrorsan. Men det gör vi inte längre!


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.

Den här artikeln handlar om: