PadelDirekt på EM i Marbella
Calle Knutsson i nya landslagströjan.
Foto: Viktor Andersson
Padel-EM

Windahl byter WPT-partner — Knutsson letar nytt: ”Jag är ute på marknaden”

ANNONS

Först är det EM. Sedan är den svenska padel-stjärnan Calle Knutsson på partnerjakt för spel på World Padel Tour. 

PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

MARBELLA.
Efter att Daniel Windahl annonserat att han ska spela med Matias Marina Artuso i den nästa WPT-tävlingen i Valencia står det en plats vakant bredvid Calle Knutsson. 

— Som det är nu så är jag ute på lite jakt, vi får se lite, jag har haft lite bra alternativ uppe. Du vet, man får slänga ut fiskkroken och se ifall det är någon som tycker man är snygg liksom. Det finns mycket där ute, vi får se, säger Calle Knutsson till PadelDirekt. 

Du vill inte avslöja några namn som varit nära?
— Nej inte ännu, vi får se efter denna veckan, jag har mest varit taggad på EM och att ha full fokus på det. 

Hur känner du för Daniels beslut?
— Det har väl egentligen varit åt båda hållen och vi har försökt att ha så bra kommunikation som möjligt. Att bara snacka han, jag och Andreas emellan. Efter ett år kan det vara kul att testa lite andra alternativ och se vad vi kan hitta i Spanien och så. Men även för att kunna få en nytändning när vi spelar i Sverige, eller om vi spelar igen internationellt, vi får se.

Man behöver inte spela allt tillsammans hela tiden?
— Nej, och jag har sagt det innan också att det är mycket möjligt att vi går lite ut och in så att säga, vi kommer inte spela ihop och vi kommer att spela ihop och jag skulle säga att det är ett hälsosamt sätt så länge man har en bra kommunikation. 

Och det känns bra mellan er?
— Ja, ja, det är inga konstigheter. Sen finns ju den möjligheten också att ta in spelare från Spanien där man kan lära sig mycket nytt, få lite fart i seglen för att sedan kunna få känna en nytändning igen. Då känner man kanske senare att det är jäkligt kul att göra det men en svensk, och en kompis, igen. 

Om kvalpremiären: ”De har ett par gubbar som kan lira”

I kväll inleds kvalet till EM i Marbella. Klockan 19.45 spelar Sverige mot Danmark i en nordisk kamp. 

— Vi har mött dem, de har ett par gubbar som kan lira, det bör bli kul matcher och vi går in för att göra vårt jobb och göra det bra. Men vi är jäkligt taggade, det ska bli kul, det är ju kampen om Öresund. 

Känslan är att ni har en bra kemi i laget, att stämningen är bra.
— Spontant känns det som att vi har bra stämning i gruppen, Jonas bidrar med sin erfarenhet och Bruno med sin och så resten av alla gubbar som spelat mycket i lag. Det är en jäkla go känsla inför i morgon. Det är ju det som gör det extra roligt. 

Hur är banorna?
— Vi spelade på de här banorna i förkvalet till Marbella och de har ju byggt upp det här området för sommaren, först hade de World Padel Tour, sedan Spanska Mästerskapen under 23 och nu innan har de Andalusiska Mästerskapen. Det är schyssta banor, bra spelförhållanden. Det blåser dock ganska mycket här men det är bara att anpassa sig.

Trots att Calle Knutsson fortfarande är ung (född 1996) så har han åkt på mästerskap med landslaget i många år. Att han fortfarande är yngst i laget tar han med ro, även om det inte alltid är lätt. 

— Ah men jag är yngst i laget, det är inget snack, jag är yngst i laget. Jag har min roll, man får ta all skit. 

TV: Se Knutsson och Vasquez i EM-studion


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.

Den här artikeln handlar om: