PadelDirekt på EM i Marbella
Viktor Stjern och Pierre Bonfré. I bakgrunden EM:s centercourt.
Foto: Martin Nilsson
Padel-EM

Kaoset på EM — Sveriges kval får ny tid och plats

ANNONS
Sverige hade förberett sig på att spela EM-kvalet utomhus i den gassande Marbella-solen.
Men dagen innan mötet med Danmark kom beskedet att matchen flyttas in — och att det blir ny matchtid. 
 
PadelDirekts EM-bevakning presenteras av RS

MARBELLA.

PadelDirekts två utsända reportrar hade knappt hunnit landa innan vi träffade herrlandslaget vid EM-området La Canada och direkt började det ramla in nyheter.

— Vi har haft ett förmiddagspass utomhus och ett eftermiddagspass inomhus. Och vi fick precis besked om att kvalet spelas inomhus, och fick även reda på att vår match flyttas till 19.45, berättar Jonas Björkman.

Kan det vara fotbollssugna danskar som ligger bakom?
— Jag vet inte om det är danskarnas fel... Men de har ju fotbolls-EM-match i morgon, var det 18.00 kanske? Nej men skämt å sido, jag tror inte att det är så.

Svenska herrlandslagets förbundskapten är en perfektionist som blir en aning störd av det på förhand så extremt oordnade Europamästerskapet i Spanien.

— Jag har känt mig väldigt stressad eftersom jag kommer från tennisen där allt är väldigt uppstyrt. Här i padeln känns det som... 'det är lugnt, det löser sig', liksom. Saker ändras hej vilt, men man börjar anpassa sig lite. Jag har inget val, säger Björkman och skrattar.

Viktor Stjern och Pierre Bonfré, som sannolikt bildar par mot Danmark på lördagskvällen, har varit med i padeln längre än Björkman och är rejält luttrade.

— Det har varit lite oklart om vi ska spela ute eller inne, men nu verkar det som att vi ska spela inne, konstaterar Bonfré.

Stjern fyller i:

— Det hinner nog ändras några gånger till innan det står klart var vi spelar. Självklart passar inomhus oss bra, men det passar nog danskarna bra också.

Se intervjun med Stjern och Bonfré i toppen av artikeln.

Området där hela EM ska spelas, beläget ett stenkast från det enorma köpcentrumet La Canada utanför Marbellas stadskärna, är ännu inte färdigställt. De totalt fem utomhusbanorna är på plats, men det jobbas fortfarande på centercourtens läktare. Utöver att det är stökigt kring hela matchplaneringen så har det har även framkommit osäkerhet kring de utlovade sändningarna. PadelDirekt återkommer i den frågan så fort vi vet mer.


RS Sports lanserar egen klädlinje i sommar. Få förtur till lanseringen av RS Sportswear Collection här.


Den här artikeln handlar om: