Notification
Foto: Padelappen / Bildbyrån

Padelappens världserövring fortsätter

Trots att Padelappen inte ens funnits i ett år så känner grundarna redan att de hittat rätt spår, men är långt ifrån färdiga.
Nu växlar Sveriges första matchmaking-app upp ännu mer. Den internationella resan fortsätter och snart lanseras ett omfattande turneringsmoment. 

— Jag ser stora möjligheter för Padelappen och med start nu kommer vi växla upp tempot enormt med att utveckla nya funktioner som skapar värde för användarna globalt. Vi är väldigt nöjda med vad vi byggt hittills trots att vi enbart är i startgroparna. Vi har en välarbetad plattform med en bra grund att stå på. Nu ska vi höja tempot ytterligare och ser stora möjligheter. Vi enbart är två personer som driver detta framåt men hoppas kunna vara fler inom kort, säger Padelappens medgrundare Jesper Vendel.

Redan för två månader sedan inleddes Padelappens internationella resa med inte mindre än tio länder och cirka 2500 padelcenter som nu är synbara i Padelappen — den resan är bara inledd. 

— Framför allt beror det nog på all den hjälp vi fått av vårt internationella kontaktnät. Vi kollar redan på länder som Kina och USA för att vara redo när det slår där. För oss är det egentligen bara att få in själva centret i appen och göra oss synliga för potentiella användare i det landet eller länderna, det är väldigt flexibelt och skalbart, fortsätter Jesper Vendel. 

I princip alla center i Sverige finns synbara i Padelappen, vilket helt enkelt innebär att du från Padelappen har överblick över samtliga center och banor.

— Det kanske är något nytt center som saknas då vi har en expansiv framfart av nya center i Sverige, men i princip alla finns. Vi har jobbat väldigt hårt med att få ihop det.

Padelappen fortsätter att laddas ner i hög takt, berättar Vendel. 

— Vi har designat om hela appen, gjort det mer lättnavigerat för att skapa största möjliga värde för användaren. Vi har haft en väldigt stor ökning av bokningar och vi vill tro att det beror på smidigheten. Det är ofta också så att om en person laddar ner Padelappen så följer ofta kompisar med på köpet.

Nästa steg är att lansera turneringsmöjligheter i appen. 

— Det ska bli väldigt kul, snart kommer vi släppa olika turneringsformer och det kommer ske i olika etapper. Det blir americanos, företagsligor, ligaspel och flertalet andra former av turnering. Vi kommer även att lansera ett samarbete med nya aktörer. Därtill lägger vi till flertalet olika funktioner. En unik funktion kommer också adderas, berättar Jesper Vendel. 

En annan intressant aspekt som har följt med i Padelappens utveckling är vilken enorm mängd data de kunnat tillfoga sig. 

— Ja, vi sitter på väldigt mycket data. Vi vet när man spelar, hur man spelar, vilka man gärna spelar med och kan skapa loopar på detta. Men det är också en stor möjlighet för företag som säljer padelrelaterade tjänster eller produkter att kunna skapa erbjudanden till våra användare. Kanske ska man kunna mäta om spelaren haft en sämre period spelmässigt för att erbjuda träningstillfälle med coach? Jag ser också att vi framåt kan se vilken utrustning spelarna använder vid samtycke ifrån användaren och utifrån det mäta när man bör byta till exempel skor eller racket för att kunna erbjuda rabatt på detta via våra annonsörer. Att skapa en bra upplevelse för alla, det är väldigt intressant, menar Vendel. 

Han fortsätter:

— Vi ser en ökad trafik och att fler matcher läggs upp i Padelappen och det är ju precis det vi vill. Vi vet vid det här laget att applikationen genererar ett stort värde för kompisgrupper som vill ha koll på sina matcher men också för spelare som söker nya padelvänner.

Framtiden då, vad ser ni där? 
— Vi tror på spåret vi är på men behöver fortsätta att vara noggranna och arbeta med högt driv framåt. Vi är den första matchmaking-appen i Sverige och det är verkligen kul att ha fått vara med om att grunda det konceptet. Visst, det kommer konkurrenter men det är bara bra, det är också kul att se att de tar efter oss. Nu ska vi bara växla upp men behålla en god användarupplevelse och service.

Kommer ni öka på personalstyrkan?
— Ja, i framtiden skulle vi vilja ha egen personal, just nu har vi bara konsulter. Nu känner vi oss redo att ta in en partner eller investerare för att ta in kapital och skruva upp tempot. Men det måste vara rätt partner. Vi har fått förfrågningar men inte känt att det varit rätt. Vi har finansierat hela Padelappen via befintliga ägare. 

Hur många användare har ni nu?
— Det jag kan säga är att det ökar hela tiden. Vi vill inte gå på exakta siffror av strategiska skäl men det ökar och det är kul, avslutar Padelappens medgrundare Jesper Vendel.