Calle Knutsson och Simon Vasquez.
Foto: Viktor Andersson
FIP-turnering

Knutsson/Vasquez chanslösa i sin första tävling tillsammans — förlorade nio raka game

ANNONS
Simon Vasquez och Calle Knutsson parade något oväntat ihop sig för att spela FIP Star på Gran Canaria då Daniel Windahl går skadad.
Det blev respass direkt.

Diego Gil Batista och Candido Jorge Alfaro vann med 6–2, 6–3 i den stekande solen på den spanska ön.

Calle Knutsson klev över på backhand-sidan, där hans ordinarie partner Daniel Windahl spelar annars. Även om Knutsson har stor erfarenhet på vänstersidan berättade han nyligen för PadelDirekt att han numera föredrar forehand, då han hunnit spela tillräckligt länge där nu. Och visst syntes det i Padel-Televisions sändning att det var två svenska forehand-spelare som ställde sig på den soldränkta banan på Gran Canaria.

Svenskarna hängde med hyfsat till en början och gick upp till 2–2 i första set innan raset kom. Vasquez/Knutsson förlorade sedan nio (!) raka game, och det var förstås game over när Gil Batista/Alfaro drog ifrån till 5–0 i andra set. 

Diego Gil Batista är rankad 111:a i världen, medan Candido Jorge Alfaro är 138:a på världsrankningen. Båda alltså högre rankade än svenskarna.

Anledningen till att inte Daniel Windahl spelade med Knutsson på FIP Star i dag är att han dras med en skada och valde att rehabilitera sig. Så här sade Knutsson för ett par dagar sedan när PadelDirekt berättade om det nya paret.

—  Det var lite läge för Danne att ta några dagar att vila och köra rehab för att vara hundra procent i nästa WPT-tävling i Valladolid. så jag frågade Simon om han var sugen och om det var läge att bränna av en tävling. Det var helt spontant, berättade Calle Knutsson i ett röstmeddelande.  



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: