Calle Knutsson och Simon Vasquez.
Foto: Viktor Andersson
FIP-turnering

Därför parar Knutsson ihop sig med Vasquez: ”Helt spontant”

ANNONS

Länge har Calle Knutsson och Simon Vasquez stått på varsin sida om nätet som rivaler. 
Men när Knutsson ordinarie partner Daniel Windahl behöver vila sina sargade höft blir Simon Vasquez som ställer sig bredvid honom. 

I den oändliga tävlingsdjungeln som just nu råder inom elitpadeln är det snart dags för en ny turnering. Efter FIP Gold i Stockholm (FIP är Internationella Padelförbundets egen tävling) är det dags för FIP Star på Gran Canaria och där blir det alltså det helt nykomponerade paret Calle Knutsson/Simon Vasquez som spelar. 

De tre största svenska stjärnorna Simon Vasquez, Daniel Windahl och Calle Knutsson befinner sig just nu i Marbella tillsammans men när Knutsson och vasquez flyger till Gran Canaria på torsdag så stannar Windahl kvar i Marbella för att kurera sig. 

— Det var lite läge för Danne att ta några dagar att vila och köra rehab för att vara hundra procent i nästa WPT-tävling i Valladolid. så jag frågade Simon om han var sugen och om det var läge att bränna av en tävling. Det var helt spontant, berättar Calle Knutsson i ett röstmeddelande.  

Den nykomponerade duon kliver in i FIP:en på fredagen, och då kliver Knutsson över från sin numera vana position på forehand till sin gamla position på backhand. 

— Det ska bli skitkul att få öva på backhandsidan, säger han.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: