Notification
Hela padelgo.tv-gänget.
Foto: PadelgoTV

PadelgoTV lanserar nya funktioner — se dig själv spela på ditt padelcenters tv-skärmar

PadelgoTV har fått en flygande start och sänder nu från 250 banor runtom i Sverige.
Lagom till att mindre tävlingar börjar tillåtas igen lanserar streamingföretaget en ny tjänst.
— Arena-TV kommer att visa relevant innehåll på hallarnas tv-skärmar, säger padelgoTV:s Magnus Weidmar.

PadelgoTV har en mycket tydlig usp: tjänsten är helt gratis för både padelspelaren som vill se sig själv och sina vänner spela — och gratis även för hallägarna. Det enda som kostar är kamerorna och installationen.

— Vi känner verkligen att det är rätt väg att gå med att det är gratis, det flyter på bra för oss. Vi finns nu på 250 banor i 34 olika anläggningar, och har precis skrivit vårt första avtal med tre danska padelcenter. Så nu går vi internationellt också, säger Robin Lundgren, vd vid padelgoTV.

Han är särskilt glad över den organiska spridningen av padelgoTV, som dragit i gång rejält. Om ett padelcenter blir först på sin ort med att installera tjänsten följer inte sällan den lokala ”konkurrenten” efter.

— Vi har märkt att det blir bra tryck i närområdet där vi etablerat oss. Många hör av sig till oss, och det är förstås jättekul, säger Robin Lundgren.

Hans kollega Magnus Weidmar är en av tre personer som jobbar heltid med att utveckla padelgoTV:s tjänster och erbjudande. Och det händer mycket på den fronten. 

— Vi är glada att kunna lansera konceptet Arena-TV. Syftet är att vi vill att våra partners som installerat eller ska installera padelgoTV ska kunna erbjuda en ännu bättre upplevelse för alla som besöker hallen. Vi har sett att i princip alla hallar har många tv-skärmar uppsatta, men få verkar ha tänkt igenom vad som ska sändas på skärmarna, säger Magnus Weidmar.

Där kommer padelgoTV in och väver ihop sin digitala tjänst med att få upp streamad padel på hallens egna tv-skärmar.

— Ofta rullar gamla WPT-matcher eller reklam. Med Arena-TV har vi satt ihop ett paket som innebär att man visar highlights från matcher som spelats i hallen, vad som pågår för tillfället i hallen och hallens mest streamade matcher, förklarar Weidmar.

Att använda tv-skärmarna till att visa innehåll som är relevant för just de personerna som ofta besöker anläggningen ska även göra det enklare för hallägarna att sälja reklamplats på skärmarna.

— Vi tror att det blir en riktigt najs klubbkänsla, att man kan se alla lokala spelare tillsammans med sitt gäng på plats. Sen ska man komma ihåg att det är helt frivilligt att streama och ens eget val om man vill synas på skärmarna eller inte, säger vd Robin Lundgren.

Gratis för alla partners

När en tävling arrangeras finns även en funktion som gör att man kan visa poängställning för samtliga banor på anläggningen. Men hur ska egentligen hallchefen göra för att komma i gång med Arena-TV?

— Det är väldigt enkelt att göra via vår webb och ingår i vårt paket, det är gratis för alla som är anslutna till oss att ta del av, säger Lundgren.

Det stannar inte där vad gäller nya funktioner på padelgoTV. Ytterligare en tjänst — som blir särskilt användbar nu när coronapandemins klor sakteliga börjar släppa greppet om samhället — lanseras i dagarna: Padelgo Studio. 

— Det är framtaget för evenemang. Normalt sett sätter ju padelspelaren i gång sina egna streams när de kliver in på sin bokade bana, så det blir ofta helt spontana matcher som streamas på padelgo.tv. Med Padelgo Studio får man en lättanvänd tjänst där man förboka streams inför till exempel divisionsspel. Jag spelar själv i en serie och hade älskat att kunna titta på motståndarnas matcher för att skaffa mig fördelar, säger padelgoTV:s vd med ett skratt.

Padelgo Studio är ett verktyg där arrangören får möjlighet att administrera ett helt evenemang. En tjänst som med fördel även används vid större event där man vill ansluta scoreboards och kommentatorer till kamerorna.

— Det kanske låter som lite överkurs men vi kan lova att det är väldigt lättanvänt, bara man vet var man hittar fliken på vår sajt. Det är målet med alla delar av padelgoTV, att vilken padelentusiast som helst ska kunna använda det, säger Robin Lundgren.

LÄS MER: Så fungerar padelgoTV för sig som padelspelare