Notification
Foto: Padelgo.tv

Nya streamingtjänsten för alla padelspelare och tränare — helt gratis

Möjlighet att streama sina egna padelmatcher har erbjudits på många av Sveriges padelcenter länge.
Men nya padelgoTV sticker ut från mängden med en högkvalitativ streamingtjänst som är helt gratis för användaren.

— Att det ska vara sjukt enkelt och helt kostnadsfritt för användaren har varit ambitionen från början. Och det har vi lyckats leverera, säger Robin Lundgren, vd på padelgoTV till PadelDirekt.

Den första frågan som dyker upp när en tjänst är gratis är förstås hur företaget bakom tjänsten finansieras. Svaret när det gäller padelgoTV är reklam: är användarna tillräckligt många så behöver inte matcherna som streamas innehålla padelproffs.

— Det blir en usp för padelhallar att kunna erbjuda ett koncept med fri streaming. Vi vill förstås få upp volym och vi räknar inte med att få igen våra investeringar den närmaste tiden, utan vi satsar långsiktigt, förklarar Robin Lundgren.

Så fungerar padelgoTV för padelspelaren

  1. Registrera ditt konto på padelgo.tv.
  2. När du står vid din bokade bana ser du en QR-kod på gallret. Det räcker att du öppnar kameran på mobilen så scannas koden automatiskt.
  3. Du hamnar då på din streaming-sida och kan klicka ”starta stream”. Det finns även en ”dela stream-knapp”, där du direkt kan skicka länken via till exempel messenger eller posta på din Facebook-sida.
  4. Klart! Din padeltimme både streamas live på padelgo.tv och spelas in.

Robin Lundgren och hans tre kolleger som utvecklat tjänsten har svårt att se hur en streamingtjänst skulle vara enklare att använda — samtidigt som du har möjlighet att vara helt privat.

— Vi är själva padelspelare som tycker det är kul att se sig själv och sina polare. När du står där vid banan och är jättepeppad ska du inte behöva kladda, det ska räcka med några klick innan du kliver in på padelbanan. Om du ger det några sekunder till kan du välja att tagga dina medspelare, då blir matchen lättare att hitta även för deras följare.

Följare? Vad menas med det?
— Alla som använder padelgoTV kan följas av andra användare. Om vi säger att du följer mig så får du en notis i mobilen så fort jag spelar, och om du i stället följer en av mina medspelare får du en notis om jag taggat spelaren i fråga.

Hur förhåller ni er till integritetsfrågan? Att man kanske vill spela in sig själv när man spelar, men inte vill att vem som helst kan titta på mig?
— Det ska man förstås inte tvingas till, och därför ingår den funktionen i vår premiumtjänst. Om man är gratisanvändare läggs din stream alltid upp på vår sajt padelgo.tv för vem som helst att titta på, men om man väljer att betala 99 kronor i månaden så slipper man reklam och kan göra sin stream privat.

Klipp ut egna highlights

En funktion som uppskattas av alla som testat padelgoTV är att man kan klippa ut sina egna höjdpunkter. En möjlighet som kan ge stora fördelar för både padeltränaren och den som vill studera särskilda delar av sitt eget spel.

— Vi är jätteglada att kunna erbjuda highlights-funktionen, jag tror att det kan bli en usp för oss. Det ges fler och fler lektioner och kurser, och utbildas fler och fler tränare som enkelt kan använda detta. Det enda man gör är att skriva in mellan vilka tidpunkter, och sen kan man dela sin highlight precis som man gör med streamen. Och den funktionen är gratis.

Så fungerar padelgoTV för padelanläggnings-ägaren

  1. Efter överenskommelse mellan parterna installeras kamerorna och Padelgo.tv-systemet utan extra kostnad i padelhallen.
  2. En halvtimmes utbildning i hur tjänsten fungerar sker på plats direkt efter installation.
  3. Om en tävling ska arrangeras kan fler kameror kopplas till Padelgo.tv-systemet.

— Att det är väldigt smidigt för padelaktörerna är prio för oss. De har aldrig haft så mycket att göra som nu, så det vi gör är att ta en avgift som täcker våra utlägg för hårdvara och installation. Vi pratar om några tusenlappar per bana för hallägaren, berättar Helsingborgsföretaget padelgoTV:s Robin Lundgren.

En fråga som ofta dyker upp är hur många av anläggningens banor som ska erbjuda stream.

— Vi rekommenderar alla hallar att installera det på samtliga banor. Det finns en tendens att spelare blir besvikna om man inte kan streama, när det går att göra det på banan bredvid. Hittills har alla padelcenter följt vårt råd.

Systemet finns redan på ett hundratal banor i Sverige, och sedan alla fyra i Padelgo-gänget sagt upp sig från sina tidigare jobb för att satsa helhjärtat för bara en dryg vecka sedan har man kunnat öka tempot med sina installationer. 

— Vi finns bland annat på Padel Crew, Padel United, Padel of Sweden Västerås Padel Arena och Skurup Padelcenter. Nu håller vi på med installationer i Stockholm, och sen är många hallar ute i landet på gång. Med den bemanningen vi fått på plats nu, med fyra heltidare, så känner vi att vi kan gasa på rejält.