Sök
SPONSRAT INNEHÅLL
Foto: Padelgo.tv

Nya streamingtjänsten för alla padelspelare och tränare — helt gratis

Möjlighet att streama sina egna padelmatcher har erbjudits på många av Sveriges padelcenter länge.
Men nya padelgoTV sticker ut från mängden med en högkvalitativ streamingtjänst som är helt gratis för användaren.

— Att det ska vara sjukt enkelt och helt kostnadsfritt för användaren har varit ambitionen från början. Och det har vi lyckats leverera, säger Robin Lundgren, vd på padelgoTV till PadelDirekt.

Den första frågan som dyker upp när en tjänst är gratis är förstås hur företaget bakom tjänsten finansieras. Svaret när det gäller padelgoTV är reklam: är användarna tillräckligt många så behöver inte matcherna som streamas innehålla padelproffs.

— Det blir en usp för padelhallar att kunna erbjuda ett koncept med fri streaming. Vi vill förstås få upp volym och vi räknar inte med att få igen våra investeringar den närmaste tiden, utan vi satsar långsiktigt, förklarar Robin Lundgren.

Så fungerar padelgoTV för padelspelaren

  1. Registrera ditt konto på padelgo.tv.
  2. När du står vid din bokade bana ser du en QR-kod på gallret. Det räcker att du öppnar kameran på mobilen så scannas koden automatiskt.
  3. Du hamnar då på din streaming-sida och kan klicka ”starta stream”. Det finns även en ”dela stream-knapp”, där du direkt kan skicka länken via till exempel messenger eller posta på din Facebook-sida.
  4. Klart! Din padeltimme både streamas live på padelgo.tv och spelas in.

Robin Lundgren och hans tre kolleger som utvecklat tjänsten har svårt att se hur en streamingtjänst skulle vara enklare att använda — samtidigt som du har möjlighet att vara helt privat.

— Vi är själva padelspelare som tycker det är kul att se sig själv och sina polare. När du står där vid banan och är jättepeppad ska du inte behöva kladda, det ska räcka med några klick innan du kliver in på padelbanan. Om du ger det några sekunder till kan du välja att tagga dina medspelare, då blir matchen lättare att hitta även för deras följare.

Följare? Vad menas med det?
— Alla som använder padelgoTV kan följas av andra användare. Om vi säger att du följer mig så får du en notis i mobilen så fort jag spelar, och om du i stället följer en av mina medspelare får du en notis om jag taggat spelaren i fråga.

Hur förhåller ni er till integritetsfrågan? Att man kanske vill spela in sig själv när man spelar, men inte vill att vem som helst kan titta på mig?
— Det ska man förstås inte tvingas till, och därför ingår den funktionen i vår premiumtjänst. Om man är gratisanvändare läggs din stream alltid upp på vår sajt padelgo.tv för vem som helst att titta på, men om man väljer att betala 99 kronor i månaden så slipper man reklam och kan göra sin stream privat.

Klipp ut egna highlights

En funktion som uppskattas av alla som testat padelgoTV är att man kan klippa ut sina egna höjdpunkter. En möjlighet som kan ge stora fördelar för både padeltränaren och den som vill studera särskilda delar av sitt eget spel.

— Vi är jätteglada att kunna erbjuda highlights-funktionen, jag tror att det kan bli en usp för oss. Det ges fler och fler lektioner och kurser, och utbildas fler och fler tränare som enkelt kan använda detta. Det enda man gör är att skriva in mellan vilka tidpunkter, och sen kan man dela sin highlight precis som man gör med streamen. Och den funktionen är gratis.

Så fungerar padelgoTV för padelanläggnings-ägaren

  1. Efter överenskommelse mellan parterna installeras kamerorna och Padelgo.tv-systemet utan extra kostnad i padelhallen.
  2. En halvtimmes utbildning i hur tjänsten fungerar sker på plats direkt efter installation.
  3. Om en tävling ska arrangeras kan fler kameror kopplas till Padelgo.tv-systemet.

— Att det är väldigt smidigt för padelaktörerna är prio för oss. De har aldrig haft så mycket att göra som nu, så det vi gör är att ta en avgift som täcker våra utlägg för hårdvara och installation. Vi pratar om några tusenlappar per bana för hallägaren, berättar Helsingborgsföretaget padelgoTV:s Robin Lundgren.

En fråga som ofta dyker upp är hur många av anläggningens banor som ska erbjuda stream.

— Vi rekommenderar alla hallar att installera det på samtliga banor. Det finns en tendens att spelare blir besvikna om man inte kan streama, när det går att göra det på banan bredvid. Hittills har alla padelcenter följt vårt råd.

Systemet finns redan på ett hundratal banor i Sverige, och sedan alla fyra i Padelgo-gänget sagt upp sig från sina tidigare jobb för att satsa helhjärtat för bara en dryg vecka sedan har man kunnat öka tempot med sina installationer. 

— Vi finns bland annat på Padel Crew, Padel United, Padel of Sweden Västerås Padel Arena och Skurup Padelcenter. Nu håller vi på med installationer i Stockholm, och sen är många hallar ute i landet på gång. Med den bemanningen vi fått på plats nu, med fyra heltidare, så känner vi att vi kan gasa på rejält.


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).