Simon Vasquez och Johan Bergeron.
Foto: Privat
World Padel Tour

Klara för Previa — kan skriva svensk padelhistoria: ”Hungriga för mer”

ANNONS

Han nådde hit med Cayetano Rocafort för ett år sedan.
Nu ska Simon Vasquez i par med Johan Bergeron kvala sig längre än någonsin på World Padel Tour — duon är klar för Previa efter meriterande seger.
— Vi är hungriga för mer, säger Vasquez till PadelDirekt.

I Vigo för två veckor sedan slogs man ut av rutinerade Marc Quilez och Cristian German Gutierrez i en tajt Pre Previa-final. I motsvarande omgång i Santander i dag kom revanschen.

Simon Vasquez/Johan Bergeron är vidare från förkvalet via seger med 6–3, 7–6.

— Det var en grymt bra match från start till slut, det som skiljde var ett break på hela matchen och det var i första set, berättar Simon Vasquez för PadelDirekt.

Marc Quilez är rankad 91:a, Cristian German Gutierrez 87:a. Det var med andra ord två högkvalitativa spelare som gjort många bra resultat på WPT som besegrades på måndagsförmiddagen.

— Vi kände att de kände pressen, och det kändes ändå som att vi hade övertaget eftersom vi spelade så pass bra. De var lite favoriter men eftersom vi hade så bra känsla tänkte vi att chansen kommer.

Ett break på två set — och ni följdes även åt i tiebreak?
— Ja det var tajt hela vägen i tiebreak, där vi räddade en matchboll och kunde ta hem tredje matchbollen till 10-8. Båda lagen spelade helt rätt taktiskt i alla egna servegame, vi hade egentligen ingen chans att breaka dem i andra men i tiebreak fick vi till ett minibreak.

Simon Vasquez är förstås jättenöjd med att ha gått vinnande ur tre raka drabbningar i ”djungeln”, som spelarna själva brukar benämna World Padel Tour-kvalen där det vimlar av skickliga och extremt hungriga padelkrigare.

— Vi spelar egentligen rakt igenom bra padel och är solida i våra servegame. Vi följer upp varandras spel väldigt väl, så det känns jävligt bra.

Klockan 17.00 kliver Sverigeettan och fransosen Johan Bergeron in i Previan — och lottningen är nog så bra den kunde bli. Portugisen Vasco Pascoal är 94:a i världen och argentinaren Facundo Dominquez är 104:a i världen.

— Vi är hungriga för mer så nu ska vi ladda om inför match för den ska vi också ta, avslutar Simon Vasquez.

Blir det ytterligare en seger så är det första gången någonsin en svensk herrspelare tar sig förbi första omgången av kvalet (Previa).



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: