Amanda Girdo och Ari Canellas.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Tonåringarna vinnare av Euro Finans 1: ”Skulle kunna vinna i WPT-kvalet”

ANNONS
Amanda Girdo och Ari Canellas bärgar första damtiteln på nya elittouren Euro Finans Invitational via finalseger över Tamara Icardo och Anna Åkerberg.
— Det känns otroligt bra, vi är jätteglada, säger Girdo till C More.

4–6, 7–5, 6–1.

Precis som i herrfinalen i går vände matchen i andra set — men till skillnad från i går blev avgörande set odramatiskt när tonåringarna seglade ifrån det mer erfarna paret.

— Jag var nervös innan över att möta Anna som är en jättebra forehandspelare. Så vi sa till varandra efter första set att fortsätta kämpa så kommer det lossna, säger Amanda Girdo till C More.

18-åriga Sverigeettan Amanda Girdo som alltså spelat med Anna Åkerberg på Swedish Padel Tour i snart ett år — med Girdo till vänster. De senaste två dagarna har hon spelat forehand bredvid 19-åriga spanjoren Ari Canellas.

Det blev en stor succé med två raka segrar över starkt motstånd, men Girdo vill inte fortsätta spela på högersidan.

— Nej, jag tror inte det. Jag tycker det är roligt men i så fall måste jag lära mig det. Jag tycker att jag är en ganska aggressiv spelare och passar inte riktigt som forehandspelare. Men det är bra för mig att kunna spela på både sidor, säger Girdo.

Se en videointervju med vinnarna på PadelDirekts Instagram.

”Alla matcher är svåra på Pre Previa”

Ari Canellas vill inte lova att de skulle lyckas vinna — om de testade att spela tillsammans igen — på World Padel Tours förkval (Pre Previa). Men hon är optimistisk när frågan ställs av Jesper Hussfelt i C Mores studio i Helsingborg.

— Alla matcher är svåra på Pre Previa. Vi skulle kunna vinna, vi skulle kunna förlora. Jag spelar där och ibland blir det seger, ibland förlust. Men visst skulle jag och Amanda kunna vinna, absolut, säger Canellas.

Mallorca-bördige Canellas är rankad 55:a i världen, medan Tamara Icardo nått långt på WPT i år och lyft till plats 20 på världsrankningen.

— Hon är duktig men jag tränar lika hårt som henne, jag behöver inte vara blyg när vi möts. 

Se alla resultat från Euro Finans Invitiational här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: