PadelDirekt på plats i Helsingborg
Miguel Yanguas och Daniel Windahl.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Yanguas/Windahl till final via kross: ”Windahl var 11 av 10”

ANNONS
Miguel Yanguas och Daniel Windahl tog sin tredje raka seger på Euro Finans Invitational — en mycket övertygande sådan över Javi Leal och Calle Knutsson.
— ”Dani” spelade otroligt bra, säger Yanguas till PadelDirekt.

Slutsiffrorna 6–1, 6–2 talar sitt tydliga språk. Yanguas/Windahl dominerade fullständigt trots att världens största talang Javi Leal (17 år) och Calle Knutsson stod på andra sidan.

— Windahl var 10 av 10 i dag. Eller nej, 11 av 10. Det är den bästa matchen vi spelat så här långt, säger Miguel Yanguas.

Hur känner du kring ditt eget spel?
— Jättebra, jag är nöjd med mitt spel. Matchens lirare var ”Dani” men jag är glad att jag kunde hjälpa honom. Vi är jättenöjda.

Vad är främsta utmaningen med att möta Javi Leal?
— Han är extremt explosiv, han är Javi ”Lethal”. Han är livsfarlig. Han smashar jättebra och är väldigt aggressiv vid nätet.

Daniel Windahl berättar mer om relationen med Yanguas.

— Vi har spelat tillsammans tidigare och vi snackar oavsett om vi spelar med varandra eller inte. Det är väldigt viktigt med bra kemi, och det klaffar med våra spelstilar, säger Windahl.

Hur skulle du jämför Yanguas och din ”vanliga” partner Calle Knutsson?
 — Miguel är tryggare i alla moment. Han har gjort det så många gånger och har sån rutin, man litar på honom till fullo. Vi har svinkul på banan. 

Rubio: ”Caye spelar jättebra, och han är skicklig taktiskt”

När Windahl får höra att han själv hyllats av Yanguas ler han stort.

— Jag vet själv vilket arbete jag lägger ner, jag försöker bara hänga i mentalt. Det kommer gå upp och ner både spelmässigt och mentalt men det gäller att ta steg för steg, nu känns det väldigt bra såklart. 

Euro Finans Invitational är nu framme i final på herrsidan. Han tycker att det är en ynnest att få delta.

— Detta är man inte van vid, det är ju till och med bättre än WPT:s huvudturnering skulle jag tro. Det är väldigt lyxigt, men snart är man nere i djungeln igen, skrattar Windahl och syftar på att han spelar WPT:s Pre Previa i Santander med Calle Knutsson på söndag igen.

Nu väntar Gonzalo Rubio och Cayetano Rocafort i finalen som startar 15.30 på fredagen. Ett mycket samspelt som växte upp i samma stad.

— Vi spelade ihop som unga också, och har spelat mycket tillsammans genom åren. Vi är goda vänner och har kontakt även när vi inte tävlar ihop, säger Cayetano Rocafort.

Så det var du som handplockade Rubio till Euro Finans-touren?
— Absolut, helt klart. Gonzalo var ett jättebra alternativ och det ser ut att ha varit ett bra val.

Hur känner du kring din egen form?
— Bra, bra, det blir allt bättre nu när jag kan träna hårt. Höften och benet är bättre och det hjälper mina prestationer. Jag är jätteglad för det.

Gonzalo Rubio är förstås nöjd med tre raka segrar i den allra första upplagan av Euro Finans Invitational. I semifinalen besegrades Arturo Coello/John Larsson med 6–3, 6–3.

— Caye spelar jättebra, och han är skicklig taktiskt. Vi tänker mycket på banan och det fungerar bra mellan oss. Vi spelar med mycket självförtroende, säger Rubio.


Erbjudande i samarbete med C More

Halva priset på C More Mycket Sport under 3 månader*

Gå till www.cmore.se/padeldirekt

Kampanjkod: PADELCMMS3

*Gäller nya C More-kunder fram t.o.m 31/5-2021.

Se alla sändningstider här.

Den här artikeln handlar om: