PadelDirekt på plats i Helsingborg
John Larsson och Arturo Coello.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Larssons Coello-lycka: ”Helt euforisk — livets roligaste matcher”

ANNONS
En seger, en förlust.
Men John Larsson hade sin livs bästa padeldag ändå vid sidan av Arturo Coello under Euro Finans Invitationals premiärdag.
— Jag är bara helt euforisk, säger Larsson till PadelDirekt.

Seger över Simon Vasquez/Pincho Fernandez, sedan förlust mot Daniel Windahl/Miguel Yanguas. Arturo Coello och John Larsson är ändå vidare till morgondagens semifinal som startar 09.45 i Helsingborg Arena.

Larsson är helt lyrisk över att få vara Arturo Coellos partner på nya elittouren som består av fyra deltävlingar i år. Den spanska 19-åringen som gjort jättesuccé på World Padel Tour under våren.

— Coello pratar inte mycket engelska, det är mest spanska. Men han är trevlig och lätt att ha att göra med. Jag förväntade mig ändå en kille med ganska mycket pondus, att han skulle förvänta sig ganska mycket av mig. Att han skulle sätta lite press, säger Larsson och fortsätter:

— Så kommer man hit och det första han säger är ”vi ska le och ha kul på banan”. Det var inte riktigt det jag förväntade mig, men väldigt mycket roligare när det är på det sättet. Man har kul och trivs på banan. Vi funkar ihop på alla plan, och då kommer resultaten oftast. Det ser man inte minst på vissa par som har det tufft på ett socialt plan. Det är väldigt viktig att ha ett samspel.

Arturo Coello har tillsammans med 42-åriga ikonen Miguel Lamperti tagit sig till två WPT-semfinaler av tre möjliga i år. Ett sanslöst facit, och det syntes i Helsingborg att den 190 cm långe vänsterhänta Coello besitter egenskaper som kommer ta honom långt högre än den 24:e platsen han har nu på världsrankningen.

— Jag njuter av varje sekund. Att få äran att spela med honom är få förunnat, säger John Larsson

Det låter som du haft säsongens roligaste matcher i dag?
— I livet skulle jag säga. Jag är bara helt euforisk, jag hoppas bara jag får spela med honom hela den här touren. Det är drömmen. Jag hade förväntat mig något annat än att komma hit och träffa världens goaste kille. Det är verkligen jätteroligt.

Du får stundtals slita jäkligt hårt i ditt vänstra hörn.
— Ja de spelar mycket, mycket mer på mig. Givetvis. Och jag blir forcerad och stressad till en del misstag. Men jag tycker ändå att jag lyckas spela ganska mycket rakt och då spelar jag in Arturo, jag stänger lite ytan på min sida. Min uppgift är att spela rakt och komma fram på nät så fort jag kan.

Har du upplevt det tidigare, att få så mycket spel mot dig?
— Jag trodde det skulle vara tuffare fysiskt, men många gånger flyr jag poängen genom att spela för svårt. Jag försöker ta mig ur poängen i stället för att hitta ett lugn och spela vidare. Man behöver inte spela bollen perfekt hela tiden. Fysiskt är jag okej, jag tror nästan det är värre för Arturo som måste täcka så stora ytor. Men det funkar hittills, jag håller ihop än så länge.

”Finns ingen som är så bra på forehandsidan”

Sedan kommer en Coello-hyllning värd namnet.

— Det blir väldigt intensivt och väldigt mycket boll. Men Coello är helt otrolig att spela med, det finns ingen som är så bra på forehandsidan enligt mig. Så som han hoppsmashar och har sig... det är helt omöjligt att ge sig in i duell med honom. 

Både Coello och Calle Knutsson har imponerats av din spanska i dag. Vad kommer den i från?
— Man har liksom dammat av skolspanskan sedan man pluggade för 12–13 år sedan. Jag har försökt hålla i det genom att kolla mycket World Padel Tour med spanska kommentatorer, och även prata med spanjorer som jag haft utbytestermin med. Jag försöker hålla i gång det och utmana mig själv när jag åker till Spanien. Det är viktigt. Jag försöker få Coello att snacka långsamt.

Hur klarar han det?
— Jo men han gör det bra, säger John och vänder sig mot Arturo Coello som nickar instämmande.

Till sist summerar John Larsson dagens två fajter på Euro Finans Invitational i Helsingborg.

— Första matchen gör vi det bra, förutom i andra set där vi slarvar. Eller framför allt jag. Sen smäller Coello på i tredje och vi tar en ledning så får vi matchen ganska smidigt ändå. Sen kändes det som att Simon inte riktigt kom upp i nivån han kan, och då är det tufft att ha Coello i crossen. 

— Andra matchen... jag tror ändå vi ska vara hyfsat nöjda. Sedan var ju inte matchen super, superviktig. Vi är ändå i semi och kommer oavsett att möta ett bra par i morgon, vi får se vilka det blir.


Erbjudande i samarbete med C More

Halva priset på C More Mycket Sport under 3 månader*

Gå till www.cmore.se/padeldirekt

Kampanjkod: PADELCMMS3

*Gäller nya C More-kunder fram t.o.m 31/5-2021.

Se alla sändningstider här.



Den här artikeln handlar om: