Skadad hälsena / Niklas Wikegård.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Wikegårds skademardröm: ”Min padelkarriär blev jävligt kort”

ANNONS
Hockeyprofilen Niklas Wikegård har haft maximalt oflyt under sin korta padelkarriär.
Två gånger har han slitit av hälsenorna — och båda gångerna trodde han åkt på en så kallad ”gubbvad”.

— Min padelkarriär blev jävligt kort. Eller ... jag hann aldrig ens komma i gång med den. Jag räknade ut att jag hann spela 23 gånger innan jag drog av hälsenan, säger Niklas Wikegård till Göteborgs-Posten.

Första gången han skadade sig allvarligt var under en tv-inspelning med före detta NHL-stjärnan Henrik Zetterberg.

— Det första jag tänker är: ”Helvete, hälsenan!” Men sen börjar jag röra foten fram och tillbaka när jag ligger där på golvet och tänker att det inte kan vara det. Det måste vara en klassisk gubbvad, en bristning i muskeln. Jag har ju gjort illa mig så mycket genom åren. Jag vill inte säga att jag är nån superkille som inte känner smärta, men jag tror faktiskt inte att hälsenan är av, berättar Wikegård för GP och tillägger att han ”hoppar runt några dagar på foten” innan han träffar Tre Kronors naprapat som konstaterar att ser riktigt illa ut.

När han till slut träffar en läkare får han beskedet att hälsenan är av. När han drygt nio månader senare hunnit återhämta sig efter skadan är det dags för ny padelmatch med och mot bland annat ex-fotbollsdomaren Jonas Eriksson och ex-hockeyproffset Tony Mårtensson.

— Efter 90 minuter knakar det till ... i den andra vaden. Jag tror återigen att jag fått en gubbvad, säger Niklas Wikegård.

Någon ”gubbvad” hade han inte heller råkat ut för denna gång — det var hälsena nummer två som slitits av på padelbanan.

Den tidigare hockeyspelaren, hockeytränaren och numera tv-experten är något av en träningsnarkoman som är på gymmet minst fem gånger i veckan. Han medger för tidningen att han borde gå ner 10–15 kilo för att klara av att spela padel — och anpassa fysträningen för att klara av explosiva rörelser.

Så, till alla padelgalningar där ute: glöm inte fysen och glöm inte att värma upp!



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: