Hartwall Arena / Ville Leino.
Nya padelbanor

Tidigare NHL-spelare bygger om finska nationalarenan till padelcenter

ANNONS

Klassiska Hartwall Arena i Helsingfors blir padelcenter.
Helsingfors motsvarighet till Globen — som har en publikkapacitet på 13 506 åskådare — öppnar för padel redan i morgon, onsdag.

Det är den tidigare hockeyspelaren Ville Leinos padelföretag Billebeino Padel som ligger bakom satsningen som innebär att sex padelbanor byggs upp i Helsingfors stora evenemangs- och ishockeyarena, Hartwall Arena. Det rapporterar Iltalehti.

”Vi öppnar Billebeino Padel i en av Finlands mest kända idrottsarenor, Hartwall Arena. Så nu har du och dina lagkamrater en unik möjlighet att spela padel på Hartwall Arena”, skriver Billebeino Padel på sin hemsida.

På sina sociala medier har finska padelaktörer postat en videoteaser inför morgondagens premiär. Ville Leino har i skrivande stund inte velat uttala sig om projektet i Hartwall Arena. Den enorma anläggningen byggdes klar till ishockey-VM 1997 och till vardags spelar Jokerit sina KHL-matcher i arenan.

Ville Leino har spelat närmare 300 NHL-matcher och över 61-SHL-matcher. Snabbt efter att hockeykarriären avslutades har 37-åringen även gjort sig ett namn som entrepenör, konstnär och padelaktör. Sedan några år driver han klädvarumärket Billebeino, som gjort stor succé i Finland.

Så här har han tidigare kommenterat sitt padelintresse:

— Efter att ha slutat med hockey har padel blivit min stora passion, som jag verkligen tycker om att spela. Padel är en mycket beroendeframkallande, fin och intelligent företeelse. Det är definitivt därför det bilvit så populärt.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: