Ville Leino.
Foto: Bildbyrån / Billebeinopadel
Internationell padel

NHL- och SHL-profilen expanderar sin padelverksamhet

ANNONS

Han har 286 NHL-matcher på meritlistan men efter hockeykarriären har Ville Leino hittat en ny favoritsport. Nu låter han bygga sitt andra padelcenter i hemlandet Finland. 
— Padel har blivit min stora passion, säger Leino.

För två år sedan utvecklade den tidigare hockeystjärnan Ville Leino sitt klädvarumärke Billebeino — som är stort i Finland – till nya konceptet Billebeino Padel och i fjol öppnade de ett center med sex banor i Helsingfors. I sommar utökar han verksamheten med en lika stor anläggning i Kuopio – men det blir med en i padelsammanhang – unik prägel: I hallen kommer också konst producerad av Leino själv att finnas. Bland annat Leino-designade stolar i loungen och gardiner målade av ex-hockeystjärnan, skriver Helsingin Salomat.

— Avsikten är att hallen har en bra och avslappnad känsla och att du kan komma dit med glimten i ögat för att njuta av att spela padel. Vi vill erbjuda en lite annorlunda sportupplevelse, säger Ville Leino i ett pressmeddelande.

Något mer väntat i en finsk kontext är att bastu byggs i anslutning till omklädningsrummen. Anläggningen erbjuder även en padelshop, restaurang och lounge.

Den nu 37-årige Ville Leino avslutade sin hockeykarriär i Växjö Lakers 2016-2017 med att göra 23 poäng på 44 matcher. Den tekniske, finländske forwarden stod för sin klart bästa säsong i karriären under 2010-2011 med Philadelphia Flyers i NHL. 53 poäng på 81 matcher är siffror som han aldrig var nära att upprepa i världens bästa liga.

— Efter att ha slutat med hockey har padel blivit min stora passion, som jag verkligen tycker om att spela. Padel är en mycket beroendeframkallande, fin och intelligent företeelse. Det är definitivt därför det bilvit så populärt, säger Leino.


Du kanske även vill läsa:
We Are Padel öppnar sju (!) padelcenter 2021: ”Målet är ännu fler”
We Are Padel öppnar sju (!) padelcenter 2021: ”Målet är ännu fler”
Den här artikeln handlar om: