Marcus Ericsson, Johan Adolfsson och Johan Wiklander.
Foto: Bildbyrån
Nya padelbanor

We Are Padel öppnar sju (!) padelcenter 2021: ”Målet är ännu fler”

ANNONS

Det är två välbekanta namn för den idrottsintresserade.
Nu ska Marcus Ericssons och Johan Wiklanders engagemang i padeln leverera en rad nya padelanläggningar under 2021. 

— Man kan lugnt säga att det rullar på, även om de lokala coronarestriktionerna gjort att det spelas lite mindre här i Örebro just nu, säger Johan Wiklander till PadelDirekt.

Men färre bokade timmar har inte fått Örebro Hockey-profilen att tveka på den planerade expansionen för We Are Padel.

— Vi bestämde oss för ett tag sen för att satsa och köra enligt planen vi lagt. Vi tror hårt på padeln även efter corona så det är bara att köra på.

We Are Padel (WAP) har i dag två padelcenter i Örebro, där det första öppnade för tre år sedan. Utöver Marcus Ericsson och Johan Wiklander finns ytterligare tre medgrundare: Johan Adolfsson (tidigare hockeyproffs), Pontus Gustafsson (tidigare General Manager i Örebro Hockey) och Johans bror Joakim Wilander. Ett ishockeypräglat gäng som alltså gav sig in i branschen innan den stora padelboomen i Sverige.

Men hur kom racingstjärnan Marcus Ericsson in i bilden?

— Han är ett stort Örebro Hockey-fan så vi lärde känna honom den vägen. När vi frågade honom om att vara med och jobba med padel var han på direkt, säger Johan Wiklander.

Marcus Ericsson:

— Det var Johan och Johan som kläckte idén att öppna en hall i Örebro. Jag tyckte det var jäkligt kul att spela så då kände jag att att man måste hitta på nånting inom padeln. Så jag hoppade på.

Marcus tävlar i Indycar stora delar av året. Hur ser era roller ut?
— Jag, Johan (Adolfsson) och och Pontus (Gustafsson) jobbar hundra procent med driften. Min roll handlar mycket om nyetableringar och att hjälpa alla hallchefer. Macke (Marcus Ericsson) hjälper till så fort han kommer hem, då är han nere hallen i Örebro och jobbar. Min brorsa (Joakim Wiklander) driver restaurangen Brödernas så han är passiv delägare, förklarar Johan Wiklander.

Radar upp nya padelcenter — lyfter fram föreningsverksamheten

2021 blir ett stort år för We Are Padel. Dagens två anläggningar ska bli nio (!):

  • 4 januari öppnar man nytt i Örebro

  • I slutet av av januari: Haninge, Stockholm

  • Juni: Arlandastad, Märsta

  • Juli: Karlskoga

  • Innan sommaren: Halmstad

  • Någon gång under sommaren: Uppsala 

  • September: Enköping


— Målet är att öppna ännu fler under 2021, utöver dessa har vi massa på gång, vi tittar i hela Sverige. Det ska finnas ett behov men också rätt förutsättningar att bygga, med lokaler och så. Vi försöker att etablera oss på så många platser som möjligt, säger den forne Örebro Hockey-stjärnan Johan Wiklander.

Marcus Ericsson bor i Indianapolis under sommarhalvåret och saknar padeln när han reser runt i USA och tävlar. Tanken att öppna ett padelcenter där har slagit honom.

— Klart man har tänkt det. Jag bor i USA sedan två år och det är klart man saknar det där. Vi har ingenting på gång utomlands just nu men kanske i framtiden, säger han och får medhåll av partner Wiklander.

— Vi kollar alla möjligheter men just nu finns tillräckligt att göra i Sverige.

Johan, varför har det gått så bra för We Are Padel? 
— Padel har ju exploderat rent allmänt så just nu går det väl bra för alla… nej men vi tror på idé: vi ska ha fina anläggningar så att man ska vilja hänga där och vi satsar på föreningsverksamheten, säger Johan Wiklander.

Hur många medlemmar har ni? Och vad ingår i ett medlemsskap?
— Vi har Sveriges största padelklubb med 1500 medlemmar i WAP padelklubb i Örebro. Det ligger oss varmt om hjärtat eftersom vi själva kommer från föreningsverksamhet och vet hur mycket det betytt för oss. Du betalar en medlemsavgift där man har massa förmåner; är du med i föreningen kan du spela billigare vissa tider och bättre priser i shopen till exempel. Det blir som ett community där man lär känna varandra.

Till sist: hur bra är du själv på padel? Och vilken hockeyspelare i Sverige är bäst på padel, vad du sett?
— Jag är väl hyfsad, jag spelar ganska mycket till och från. Vi anmälde WAP till lag-SM för nåt år sen, det var en jäkligt kul upplevelse. Den bästa är Daniel Viksten (Färjestad), vi har spelat några gånger och han är ruggig. Sen så klart Per Arlbrandt (tidigare HV71) som är med i SM och lirar.

Du kanske även vill läsa:
Zlatans julklapp: Padel Zenter öppnar nio nya banor
Zlatans julklapp: Padel Zenter öppnar nio nya banor
Den här artikeln handlar om: