Marcus Ericsson.
Foto: Bildbyrån
Fem frågor

Marcus Ericsson: ”Kan spela en vecka i sträck — måste bromsa mig själv”

ANNONS

I PadelDirekts artikelserie ”Fem Frågor” intervjuas padelspelande kändisar i kortformat.


Vem: Marcus Ericsson
Gör: Racingförare i Indycar Series (tidigare Formel 1-förare)
Ålder: 30
Bor: Indianapolis, USA/Örebro, Sverige

1) Hur kom padel in i ditt liv?
— Det var väl lite av en slump, jag hade provat det på PDL Frihamnen för typ fyra år sen. Och sen var det Johan och Johan (Wiklander och Adolfsson, tidigare Örebro Hockey) som kläckte idén att öppna en hall i Örebro. Jag tyckte det var jäkligt kul att spela så då kände jag att att man måste hitta på nånting inom padeln. Så jag hoppade på och blev delägare i We Are Padel

2) Hur mycket spelar du?
— Jag bor ju i USA och där finns inga banor, men när jag är hemma på vintern blir det minst fyra dagar i veckan. Ibland blir det en vecka i sträck men då försöker jag bromsa mig själv, haha. Det blir så socialt också när man spelar med massa polare.

3) Hur skulle du beskriva din spelstil?
— Jag är nog en grovjobbare på padelbanan. Bollen kommer för det mesta tillbaka. Tyvärr är inte utförandet lika bra som tanken ibland, det är inte alltid högsta kvalitet på mina slag (skratt).

4) Vem är den bästa du spelat med eller sett spela i er hall i Örebro?
— Daniel Viksten (hockeystjärna i Färjestad) lirar en del hos oss eftersom hans tjej bor i Örebro. Wiklander? Han är också riktigt vass måste jag säga.

5) Hur länge kan den extrema padelhajpen vi upplever nu fortsätta, tror du?
— Ja det är den stora frågan... jag tror i alla fall att padeln är här för att stanna. Det är så pass stort att det kommer vara så under lång tid. Många som kommer och testar padel fastnar så det finns stor utvecklingspotential i sporten.


Du kanske även vill läsa:
”Har spelat med några kändisar. Vem som är bäst? Jag så klart”
”Har spelat med några kändisar. Vem som är bäst? Jag så klart”
Den här artikeln handlar om: