Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

Exklusiv intervju med Bela: ”Sanyo bäst i världen — jag kommer behöva träna”

ANNONS
Världstrean Fernando Belasteguin vann sin andra WPT-titel för säsongen tillsammans med Sanyo Gutierrez på söndagen.
I en stor intervju med PadelDirekt berättar den 41-årige världstrean ”Bela” om valet av partner, vilka egenskaper som gjorde honom till världens bäste i 16 år och vad han vill göra efter karriären. Och mycket, mycket mer.

En halvskadad Fernando Belasteguin stod för en mycket imponerade taktisk insats i går när säsongens andra titel bärgades. När han får frågan om sina bästa råd till de bästa svenska spelarna berättar om just hur mycket av elitpadeln som avgörs i huvudet.

— Den enda skillnaden mellan oss är den mentala biten. När vi spelar slår de exakt samma slag som mig. Volley, smash, lobbar, vinklar. Det är inga stora skillnader i spelet. Det mentala är ett viktigt karaktärsdrag som definierar hela mig och min karriär, säger Bela efter att ha tränat med Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.

Det inför säsongen nybildade superparet Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez har efter tre World Padel Tour-deltävlingar tagit två titlar. Se alla resultat från helgens turnering i spanska Vigo här.

— Sanyo har visat att han är bäst i världen på sin position, säger Bela i intervjun och berättar varför han lämnade Agustin Tapia för Gutierrez.

Intervjun gjordes i februari — se den i sin helhet i toppen av artikeln.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: