Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Ikonerna tar säsongens andra WPT-titel — trots skada: ”Gjorde mitt bästa”

ANNONS

Ikonerna har gjort det igen.
Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez vann sin andra WPT-titel på tre försök denna säsong när Paquito Navarro/Martin Di Nenno besegrades med 2–1 i set.

Bela och Sanyo vinner med 4–6, 6–4, 6–2 i en final som varade i två timmar och 21 minuter. 

42-årige Belasteguin hade med sig en skadad vad från lördagens semifinal men det var inte vid många tillfällen det märktes under finalen. Precis som i går vändes 0–1 till 2–1.

— Jag gjorde mitt bästa med tanke på hur benet var i dag, och vi försökte hitta sätt att vinna. Om vi fortsätter att anpassa oss kommer vi fortsätta lyckas bättre än många andra par, säger Fernando Belasteguin i Viaplays sändning.

I en drabbning med enormt många långa, underhållande bollar kom det som kändes som ett avgörande vid ställningen 4–2 och breakchans för Bela/Sanyo vid en golden point. Då var det just argentinaren Belasteguin som vann duellen med Martin Di Nenno framme vid nät när han vinklade ner bollen mot långsidan. Ett vinnande slag som betydde 5–2 i avgörande set.

— I första set tänkte vi kanske lite grann på skadan, och då var Paquito och Martin bättre än oss. Sedan steppade vi upp och när vi spelar solitt är vi bra, säger Sanyo Gutierrez.

Paquito Navarro/Martin Di Nenno hade åkt ut i åttondelsfinal och kvartsfinal i Madrid respektive Alicante. Det inför säsongen nykomponerade paret fick äntligen till samarbetet och sin offensiv i Vigo — men när det gällde som mest var det alltså de så extremt erfarna Sanyo och Bela som drog det längsta strået. Duon har nu visat att de klarar av att vinna på både riktigt snabba banor, som i Madrid på årets första WPT, och nu på Vigo Opens klart långsammare banor.

Belas och Sanyos väg till titeln 

Åttondelsfinal
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez mot
Lucas Campagnolo/Lucas Bergamini
Resultat: 7–5, 7–5

Kvartsfinal
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez mot
Maxi Sanchez/Luciano Capra
Resultat: 3–6, 6–3, 6–2

Semifinal
Pablo Lima/Agustin Tapia mot
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez 
Resultat: 4-6, 6-4, 6-2

Final herr 
Paquito Navarro/Martin Di Nenno mot 
Fernando Belasteguin/Sanyo Gutierrez 
Resultat: 6–4, 4–6, 2–6

TV: Se Paquitos vackra slag från kvartsfinalen

Den här artikeln handlar om: