Paquito Navarro & Javi Leal/Miguel Semmler.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Paquito avslutar sensationsparets resa med magiskt slag

ANNONS

Det skulle väl inte kunna gå — och det gick ju inte heller. 
Sagan är slut för den här gången för Javi Leal/Miguel Semmler. 
I den nionde matchen för turneringen tog det slut för det 50:e-seedade paret — Paquito Navarro/Martin Di Nenno blev för svåra
. 

Resultatet skrevs till 6-2, 6-2. 

Se Paquitos läckra utanför-buren-slag i spelaren ovan. 

De har chockat en hel padelvärld, slagit ut par efter par med högre ranking där allt kulminerade med vinsten i förrgår över världsåttorna och legendarerna Agustin Silingo/Mati Diaz. De har till och med hyllats av självaste Fernando Belasteguin som skrev så här på Twitter: 

”Grattis Javi och Miguel, och tack till alla som litar på dem. Förhoppningsvis fortsätter sponsorer och andra med att fortsätta stödja de här spelarna. Då kommer de kunna träna mer och det ger mer konkurrens. Show”, skrev Bela. 

Trots den klara förlusten visade det unga paret Leal, 17, och Semmler, 24, stundtals upp mycket bra padel. Förmodligen tog det slut någonstans mellan mental/fysisk ork och en ny nivå från Paquito Navarro och Martin Di Nenno. Paquito såg stundtals ut som den Paquito vi vant oss vid att se — världsstjärnan och artisten Paquito — och det rimmade ganska bra att han fick avsluta med en läckert utanför-buren-slag på matchbollen. 

Nu väntar Juan Lebron/Ale Galan

Men de åtta matcherna Semmler/Leal hade spelat sedan i söndags syntes också och i början av andra set tvingades Leal till några minuters skadeavbrott, där han fick sitt vänstra lår masserat. 

Undertecknad vågar dock skriva under på att det inte var sista gången i år som Leal/Semmler fick padelvärlden att skaka. Också Viaplays expert Sofia Arvidsson var imponerad:

”Vilken talang, vilket underbarn, sa hon i Viaplays sändning”. 

Också Paquito var imponerad: 

”Första det första: Till Leal och Semmler. Grattis till den stora prestationen ni gjort. Fantastisk turnering och den första av många. För vår del så är vi glada att vara i Semifinal och att kunna visa oss från vår bästa sida. Nu vill vi ha mer”

För Paquito Navarro/Martin Di Nenno väntar nu superparet Juan Lebron/Ale Galan som hittills kört över allt motstånd. 


För att helt knyta ihop Javi Leal-säcken för den här gången följer här lite fakta om 17-åringen. 

Fakta Javi Leal

• 17 år gammal (fyller år den 28 juli). 

• Tränar 15,5 timmar padel i veckan + fys. 

• Började spela padel som 10-åring. 

• Kommer till Sverige den här veckan för Euro Finans Invitational där han ska spela med Calle Knutsson.

• Vunnit fem Andalusiska ungdomsmästerskap, två spanska ungdomsmästerskap och har två ungdoms VM-guld (ett i par och ett i lag).

• Rankad 106:a i världen. 

Källa: Viaplays WPT-sändning fredag och World Padel Tour.com. 


Läs också PadelDirekt stora WPT-guide här. 

📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: