Paquito Navarro and Fernando Belasteguin.
World Padel Tour
America VS Europe

Avslöjar: Paquito mot Bela i ”America vs Europe” i Båstad i sommar

ANNONS

I sommar kommer världens bästa herrspelare till Båstad när amerikanska toppspelare ställs mot de europeiska. Bland annat ställer Fernando Belasteguin och Paquito Navarro upp. 
— Det blir en padelfest, säger Gustaf Straht, kommunikations- och marknadsansvarig på Euro Finans Invitational till Padel Alto.

Turneringen går under namnet America vs Europe och kommer arrangeras i Sverige under vecka 30. Arrangörer bakom turneringen är Euro Finans, Arena Båstad och Hotell Skansen. 

Grundaren är argentinaren Lisandro Borges. 

— Det blir en padelfest. Det är med inspiration från tennisens Laver Cup som denna turnering hålls, säger Gustaf Straht till Padel Alto. 

De två första American vs Europe-turneringarna kommer att hållas i Båstad, efter det är spelort okänt. Redan under sommaren 2020 var turneringen tänkt att hållas på samma plats, men fick skjutas upp på grund av Covid-19. 

— Båstad är en perfekt plats att arrangera på. Det är uppskattat av spelare sedan tidigare och man har erfarenhet av att arrangera större event i och med tennisen, säger Gustaf Straht. 

Båstad var även arrangör av två WPT-turneringar under somrarna 2018 och 2019. Tanken är att publik kommer vara på plats under vecka 30 då turneringen ska genomföras.

— Det är primärt ett liveevent. Det är svårt att säga i dagsläget med publik men vi räknar med att få ta in folk på plats, om än i mindre skala. 

Kan det skjutas upp ytterligare ett år om nya restriktioner kommer? 
— Det är omöjligt att svara på, självklart får vi lyssna på myndigheterna men som det ser ut nu så räknar vi med att kunna hålla tävlingen med publik på plats, säger han. 

Mäktig prissumma i padelsammanhang

Prissumman kommer vara en miljon kronor och än så länge är det bara en herrtour. Totalt kommer nio spelare tas ut i de respektive lagen av en lagkapten. 

— Jag kan avslöja att Bela kommer vara med på den amerikanska sidan och Paquito på den europeiska sidan, säger Gustaf Straht. 

Därutöver kommer flera toppnamn från de dominerade länderna, Argentina och Spanien att ställa upp.  

— Men vi kommer även plocka in spelare från andra länder. 

Får vi se någon svensk i startfältet? 
— Det får vi, vem eller vilka vill jag dock inte gå in på nu. 

Euro Finans meddelar att mer information om tävlingen kommuniceras närmaste veckorna.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: