Luigi Carraro / Calle Knutsson och Daniel Windahl
Foto: FIP / PadelDirekt
Internationell padel

Internationella Padelförbundets president om Qatar-VM: ”Vi är stolta”

ANNONS

En av svenska landslagets stjärnspelare Anna Åkerberg tycker inte att Sverige borde åka på VM i Qatar i november.
Men Internationella Padelförbundets president är nöjd med valet av spelplats.
— Vi är stolta, säger Luigi Carraro till PadelDirekt. 

Qatar har i många år fått skarp kritik för hur man hanterar mänskliga rättigheter och arbetsrättsliga frågor — många vittnar om att bland annat de nya jättearenorna som ska stå klara till fotbolls-VM 2022 byggs under slavliknande förhållanden. Att över 6000 gästarbetare ska ha dött i landet senaste åren är en siffra som tydliggör ett av många problem som finns med emiraten Qatar.

När PadelDirekt framför kritiken mot Qatar som värdland i en intervju med Internationella Padelförbundet FIP:s president Luigi Carraro väljer han att inte problematisera valet av värdnation över huvud taget.

— Det jag kan säga att är att stora sporter har sina VM där, som fotboll och handboll till exempel, så jag tycker att det är en jättebra möjlighet för padeln. Vi är stolta, säger FIP-presidenten Luigi Carraro till PadelDirekt.

Världsmästerskapet i padel 2021 spelas i Doha, Qatar 15–20 november. Två svenskar som kommer att åka dit om de blir uttagna är Calle Knutsson och Daniel Windahl, duon som vunnit två raka SPT-titlar.

Om ni hade suttit i Svenska Padelförbundets styrelse och fått rösta rösta ja eller nej på frågan om att åka på VM i Qatar. Hur hade ni röstat?
— Det är inte ofta man tackar nej till en tävling, och kanske inte till ett VM. Jag skulle gärna vilja ställa upp i ett VM. Alla chanser man får att representera Sverige och landslaget är otroligt fint, det finaste man kan göra. Så jag hade tackat ja, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Calle Knutsson är enig.

— Jag håller med min partner, jag säger samma sak. Sedan får vi se med planering, kalendern och hur allt löser sig med de olika förbunden och diverse. Men så klart, det är magiskt att åka på mästerskap.

Den här artikeln handlar om: