Ajla Berham och Matilda Hamlin.
Foto: Filip Isacsson
Swedish Padel Tour

Superdramat: Finalklart efter att tre lag hamnat på samma poäng

ANNONS
Matilda Hamlin och Ajla Behram är klara för sin första SPT-final denna säsong.
Det står klart efter stort poängräkningsdrama där antal gameförluster såg ut att bli avgörande — men landade i förlorade set mot ”oberoende” par.

Det stod till slut mellan Emmie Ekdahl/Antonette Andersson och Matilda Hamlin/Ajla Behram i kampen om att nå söndagens SPT-final.

Game-skillnad såg ut att bli avgörande eftersom båda paren stod på samma poäng. Men eftersom både både Behram/Hamlin och Ekdahl/Andersson hade plus i game efter de tre gruppspelsmatcherna så kom nästa dimension in: antal setförluster mot Åsa Eriksson/Rebecca Nielsen.

När Andersson/Ekdahl då tappade ett set i sin avslutande gruppspelsmatch mot Eriksson/Nielsen stod det klart att finalplatsen går till Hamlin/Behram.

— Det är helt otroligt att det har varit sån dramatik. Vi visste ju bara att vi var tvungna att vinn stort men vi ville inte räkna på mer än så, säger Matilda Hamlin till PadelDirekt.

Hur är det, att gå in i en match på det sättet? 
— Vi var väldigt besvikna efter första matchen, men vi kunde vända energin till att fokusera på att vi så gärna vill göra det bättre än första matchen i går. Snarare än att fokusera på att vinna så kände vi att vi hade så mycket att vända på rent spelmässigt.

Så här står det i Svenska Padelförbundets regelverk:

”Om två lag hamnar på samma antal vunna matcher i gruppspelet går man på inbördes möten. Om fler hamnar på samma poäng blir det matchräkning, sedan seträkning, samt gameräkning mellan de aktuella lagen för att ranka dem. Resultaten mot andra lag utesluts”.

Notera den sista meningen, som alltså inte gällde när det blev så pass jämnt som i dagens fall: resultat mot andra lag krävdes för att skilja Behram/Hamlin och Ekdahl/Andersson åt.

Hamlin: sagt att vi ska spela enkelt

Matilda Hamlin var så klart glad och lättad över att få klart-för-finalbeskedet när hon satt och väntade in alla slutresultat.

Den här artikeln handlar om: