Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Klara för ny SPT-final — krossade Åkerberg/Girdo i gruppfinalen: ”Förvånansvärt”

ANNONS
Det som på förhand beskrevs som en inofficiell SPT 3-final blev aldrig spännande.
Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson gjorde processen kort med motståndet — precis som de gjort hela säsongen.
— Det går förvånansvärt bra tycker jag, säger Sofia Arvidsson till PadelDirekt.

Lag Anna Åkerberg/Amanda Girdo var chanslöst denna söndagsmorgon, trots att de klev in med övertygande resultat och fint spel från lördagens två enkla segrar.

Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson slog in matchbollen efter drygt 50 minuter och vann med förkrossande 6–1, 6–3 över paret som var klart bäst på SPT i fjol.

— Vi får verkligen matchen dit vi vill, men känslan när vi spelar är att det är jämnt. Vi har marginalerna på vår sida och då kan det bli stora siffror, säger Sofia Arvidsson.

Det så rutinerade paret Soleymani/Arvidsson som än så länge inte varit nära att förlora på årets Swedish Padel Tour var så där otäckt starka när det kom till de avgörande poängen. Duon fick med sig ett break direkt i första set — och vann sedan både game två och tre via golden point.

”Man ser verkligen inte att hon inte kunnat träna”

— Vid golden points gäller det att vara väldigt fokuserad, och samtidigt spela för att vinna i stället för att spela för inte förlora. Man kan inte stå där och hoppas att motståndaren missar, utan försöka fortsätta spela sitt spel.

Du som tittat på SPT 1 och 2 vet hur det brukar se ut: Ex-tennisproffset och backhandspelaren Sofia Arvidsson på avslut med mängder av vinnare, Baharak Soleymani med ett försvarsspel av världsklass och i princip noll unforced errors. En kombination som leder till att drottningarna av svensk padel ser i det närmaste omöjliga ut när det blir långa bollar och golden points.

Kolla in den här segerraden: 10 raka matcher utan att ens tappa set. De enda som lyckats knipa ett set av Soleymani/Arvidsson är Ajla Berham/Matilda Hamlin i årets allra första SPT-match. De möts nu i final. 

Och då är ändå Soleymanis knä fortfarande under uppbyggnad efter att hon missat stora delar av 2020-säsongen med en knäskada.

— Man ser verkligen inte att hon inte kunnat träna som hon velat. Det är imponerande, säger Arvidsson.

Den här artikeln handlar om: