Foto: Padel-Television.
Swedish Padel Tour

TV: Rocafort och Vasquez upprörda efter domslut: ”Helt patetiskt”

ANNONS

Det avslutande gruppspelsmötet mellan Viktor Stjern/Pierre Bonfré och Simon Vasquez/Cayetano Rocafort blev minst sagt hett. 
En varning till vardera lag delades ut I en match med heta känslor där resultatet skrevs till 6-3, 6-2 till Vasquez/Rocafort. 

Det var framförallt en lurig ”ute-eller-inne-boll” som fick igång adrenalinet i matchen. I första set vid ställningen 4-1, 0-15 till fördel för Vasquez/Rocafort slog Vasquez en volley som domaren Hawler Rabun dömde ut (glas först). Det ska tilläggas att Padel-Televisions kommentatorer tydligt också dömde ut bollen. 

Ett domslut som varken Rocafort eller Vasquez höll med om och en ordväxling startade. 

”Är du seriös”, undrade Rocafort frågande mot domaren. 

Rocafort var arg men när han hade lugnat ner sig, var det som att humöret blev värre även för Vasquez:

”Hur kan du döma ut den? Hur kan vi inte spela om den bollen? Det var ju backspin på den. Kan du ens spela padel?”, frågade Vasquez riktandes mot domaren. 

Efter den kommentaren fick Simon Vasquez en varning av domare Hawler Rabun.

”Det är helt sjukt hur vi inte kan spela om den bollen. Det är helt patetiskt”, fortsatte han skrika ut över centercourten. 

”Hur kan du inte se det?”

”Om du inte slutar nu så blir det inte bra, Simon”, förklarade domaren då. 

”Det är helt fantastiskt asså, hur ser han inte det?”, fortsatte Vasquez när han vänt mot sig den andra läktaren. 

Känslorna fortsatte sedan vid första sets slut, ett set som slutade 6-3 till Vasquez/Rocafort. Då uppmärksammade Vasquez domaren på en annan situation.

”Stjern slog ut bollen, hur kan du inte se det?” Och refererade till att Viktor Stjern hade slagit ut bollen från banan efter setets sista boll. Något man inte får göra. 

Inför andra set fick även Viktor Stjern en varning efter att ha slagit sitt racket i gallret. Det var minst sagt en match med stora känslor alltså. 

”Det är normalt”

Trots ilskan mot av att ha känt sig förfördelade lyckade Vasquez/Rocafort, efter bra spel, vinna matchen men 6-3, 6-2. 

Viktor Stjern om situationen:

— Det är normalt... nej men vi har spelat tennis hela livet, det här är ingen unik situation för oss. Så för vår del var det ett läge in i matchen där man inte får fokusera så mycket på vad det andra laget tänker och tycker utan vi försökte hålla oss lugna. Vår känsla var också att den var mer ut än in, säger Stjern.

Det lät som att ni kunde tänka er att spela om den, Pierre?
— Vi var varken säkra på om den var inne eller ute och i och med att vi har domare så använder vi oss av det, säger Pierre Bonfré.

Jag har inte följt tennis på en sådan nivå. Är det så att padeln bara inte riktigt är van vid det och att det ska kunna vara en del av spelet också?
— Så är det väl, det är väl ett underhållningsvärde i det också, säger Bonfré. 

Tycker ni att hela situationen som uppstod gick över gränsen?
— Nej, det får väl domarna och de administrativt ansvariga ta, konstaterar Bonfré.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: