PadelDirekt på plats på SPT 3
Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Hemligheten bakom stockholmarnas sköna SPT-skräll: ”Väldigt tydligt”

ANNONS
SPT 3 i Mölndal är igång och bomben har redan slagit ner. 
Efter en lång match som pågick i en timme och 45 minuter stod doldisarna Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark som segrare i duell med Rebecca Nielsen och Åsa Eriksson. 

Två tuffa set, 6-2 7-6 avslutades med ett tungt 6-0 i sista set för Sandra Örtevall/Beatrice Cedermark i första gruppspelsmatchen på Every Padel Åby Arena.

— Jag är väldigt nöjd med vårt spel i dag. Vi höll bra intensitet, höll nätet, hade bra fötter. Vi vågade tro på det, säger Beatrice Cedermark till PadelDirekt med ett stort leende direkt efter matchen. 

Hon tillägger:

— Jäkligt skönt att ta tredje så komfortabelt.

Den långe Cedermark bredvid den kanske kortaste spelaren på Swedish Padel Tour Sandra Örtevall gjorde sin bästa match någonsin tillsammans. 

— Tittar man på det i helhet, absolut. Vi håller ihop, sluter cirkeln, vilket vi inte gjort i tidigare matcher, säger Örtevall.

Vad är anledningen till att ni spelade så bra i dag?
— Det är nog faktiskt för att vi kollat på våra egna matcher. Det har varit tydligt att vi alltid börjat matcherna bra men sedan tappat. Sen handlar det ju om att få med sig många no adds (golden points), det har vi inte fått tidigare och det vi fick nu.

Redan klockan 14.00 väntar en mycket tuff och kanske avgörande match mot Antonette Andersson/Emmie Ekdahl. Vinst där och chansen att nå final är stor.

— Det vore fint att ta dem också. Vi hade set boll på dem för två veckor sen så vi känner att vi har hugg, säger Cedermark.

Åsa Eriksson och Rebecca Nielsen som alltså tog sig hela vägen till final på SPT 1 i Örebro tycker inte att Örtevalls och Cedermarks insats överraskade.

— Det var ungefär som vi hade väntat oss, det var mer vår nivå som inte var lika hög som senast vi spelade. Vi behöver bli mer aggressiva och göra jobbet bättre, säger Eriksson.

Veteranen Åsa Eriksson åkte på en tuff knäskada innan SPT 2, och har kämpat för att komma tillbaka i form inför helgen i Mölndal.

— Det var min första match sedan skadan så det klart... vad ska jag säga. Klart att jag är fit for fight!



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: