Blogg
”Jag har fått nog av den helt orimliga, extrema padelracket-hetsen”
ANNONS

Någon som vet om denna sajt (typ cheap-padelshopping.com) är bra? De har flashsale med superpriser i två timmar!!

Vilket racket spelar (infoga valfri världsstjärnas namn) med??

Är den här skon rätt för mig? Jag halkar mycket på sandiga banor, får lätt skoskav och pronerar. Kan jag få ont i fötter och ben, tror ni?

Ja, jag har fått nog av den fullständigt orimliga, extrema padelpryls-hetsen i Sverige. Alla medelålders män ska ha samma racket som Bela eller Ale Galan. Eller nej, inte alla medelålders män. Den som håller i pengarna lite så här i coronatider väljer den näst dyraste modellen för 3600 kronor i stället.

Och det är absolut inte bara män mellan 40 och 50 som spårat ur helt i sin padelutrustnings-konsumtion. Även vi kring 30-årsstrecket har mer eller mindre tappat det. De enda som kommer eventuellt kommer undan lite är majoriteten av alla padelspelande kvinnor, men det är ju sen gammalt att kvinnor är rimligare än män.

Detta TROTS att det i flera månader snackats om från leverantörshåll att det råder stor racketbrist. Halleluja! Fler nya racket behövs inte när det finns tusentals amatörer som sitter på fem till tio stycken var.

Och missförstå mig inte nu, jag ogillar så klart inte personer som älskar padel i allmänhet och padelprylar i synnerhet så mycket att de inte kan hålla sig från att shoppa loss månad in och månad ut. En av mina närmaste vänner skrattade när jag berättade vad jag tänkte blogga om. Den här vännen är inte den värsta av syndare när det kommer till amatörpadelprylhets, men han har det senaste året lagt minst 10 000 kronor bara på rackets. Och då har han förstås bytt padelskor ett par gånger också.

Jag får en länk av ovan nämnda vän med en länk till ett racket som kostar 4695 kr. SKOJAR NI MED MIG?? Du kan ju för f*n boka upp en privattränare i ett halvår (åtminstone i Spanien) för den summan. Men det klart, det är jobbigare att träna sig bättre än att köpa sig ”bättre.”

Jag tänkte sluta raljera kring detta ämne nu, men innan dess återkomma till frågorna som inleder blogginlägget. Alla dessa kommentarer och inlägg på sociala medier... det enda vissa verkar funderar på när de ser en artikelbild eller en WPT-match är alltså om spelaren i bild har nytt racket. Åtminstone är det vad som ofta kommenteras, snarare än något om själva matchen eller artikeln i fråga. Eller ja, frågorna kanske snarare brukar vara i stils med: ”HUR får jag tag på det där racket??” Och det bästa (läs: värsta) är att det alltid är någon som orkar svara...

TILL SIST: Det finns faktiskt två saker som är bra med prylhetsen och snacket kring utrustning i sociala medier: det enorma kretsloppet av begagnade rackets som skapats. Det är ju väldigt enkelt att få några hundralappar (eller tusenlappar om du sitter på 4700 kr-racket som använts två gånger innan du slog fast att det är för topptungt eftersom det är utvecklat för elitspelare) tillbaka för ditt felköp.

Nummer två är att många nybörjare blir upplysta om att det går förlänga livet på padelbollar med olika produkter. Kan två procent av Sveriges 500 000 padelspelare undvika att öppna tre nya rör i veckan finns det kanske en chans att även våra barnbarn får chansen att spela med gasfyllda bollar.


Är du också less, eller en prylnörd? Kommentera inlägget på vår Facebooksida.

Tack för att du tog dig tid! 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: